Öland

Öland
Solnedgång

söndag 23 februari 2014

Att vara hemma igen

Det är attans så skönt att vara hemma igen. Vi hade först bara tänkt att packa upp smutstvätten. Därefter skulle jag under gårdagen packa upp resten medan maken var och hjälpte sin dotter. Men vad då, när jag ändå var igång så blev allt uppackat. Nu ligger presenterna i en hög, smutstvätten i maskinen och det övriga där det ska vara. Ja allt utom väskorna då men de är snart på rätt plats de också.


Kylskåpet var också tomt så det var bara till att ta på lite bättre kläder och gå till affären. Handlade så vi klarade oss för kvällen och en skvätt till. Dock visste jag inte vad jag ville ha till frukost så det blev ingen. Eller jo, vi köpte müsli för vi hade väl flingor hemma? Nope det hade vi inte men väl müsli. Hade för övrigt ingen mjölk heller.


Maken var upp långt före tuppen och tog min bil och körde iväg. Tog en stund innan jag lyckades somna om. För att stiga upp redan klockan 04 hade jag ingen lust med. Kan erkänna det blev inte många knop gjorda under gårdagen. En promenad blev det dock. Och blommorna fick vatten


Idag vaknade jag före väckarklockan. Så före 09 var första maskinen tvätt igång, badrummet städat och jag var duschad. Ytterligare en timme senare hade jag varit i affären och handlat mer mat. Nu är maskin 2 snart klar och stekarna i ugnen lika så. Har tom hunnit att röja i både kök och sovrum. Motionerat Fido där också. Men vardagsrummet, hallen och det tredje rummet funderar jag på att låta maken dammsuga. Så kul är det inte!


Mot spisen och sedan till tvättstugan. Än är det två maskiner till som behöver tvättas. Sen får jag väl börja med vardagsrummet trots allt. Behöver bära ner en del till förrådet också. Annars kommer jag inte kunna dammsuga hallen. Kanske skulle bära ut det som ska till återvinningen till makens bil? Han har ju min och han passerar också återvinningen både till och från jobbet. Dags att resa på sig igen.

2 kommentarer: