Öland

Öland
Solnedgång

lördag 22 februari 2014

En hemresa med behov av lugnande

Iaf i början. Men att ta det från allra första början. Det var meningen att vi skulle lämna hotellet redan 05,00 lokal tid med telefonväckning redan klockan 04.00. Gissa om man blev trött bara av det. Nu visade det sig till slut att det skulle räcka med att vi åkte 05:45. Kan tala om att vid den tiden på dygnet är tre kvart guld värda.


Vi fick små lunchboxar med oss. Dock konstaterade maken och jag att äpplena tar vi med. Maken tog lite pålägg men det vita brödet det skippade vi helt. Vi kom iväg i tid och resan till flygplatsen funkade också. Men det var nu jag hade behövt lugnande.


Vi fick med lite papper med kappan som skulle stämplas innan vi checkade in. Maken tog kappan och papperna med sig och gick och ställde sig i den kön. Själv ställde jag mig i incheckningskön. En knapp timme innan planet skulle lyfta och efter att jag hade släppt en hög före kom han äntligen tillbaka. Vi kunde checka in.


Sen var det säkerhetskontrollen. Gick bra. Nu var det 3 min kvar till boarding. Detta hade aldrig funkat på en större flygplats. Har dessutom  flugit så mycket att jag vet hur svårt det kan vara att hitta en ny flight också om man missar den för man inte har checkat in i tid. Det första planet lyfte ca en kvart försenat.

En ny kompis som följde med på promenaderna under onsdagen och torsdagen.

Mellanlandning i Istanbul.Vi skulle inte ha extremt mycket tid på oss emellan men tillräckligt om vi var någorlunda i tid. Hmmm. Fast här flöt det på betydligt bättre. Hann tom shoppa upp några fler Lira. Blev lite småpresenter som får plats i jackfickan. Hade väl en kvart till boarding efter shoppingen. Vi funderade på att köpa en flaska Raki men det blev ingen. Varken jag eller make var sugna på att bära på den. Antingen får vi köpa en annan gång eller hoppas att det finns på bolaget.


Nåväl vi kom ombord och iväg hemåt. Gick hyfsat fort i Kastrup att komma genom passkontroll, få bagaget och köpa tågbiljett. Ringde och fick meddelande att det regnade i Alvesta men skulle sluta senare. Jag bad om numret till taxi. Fick bli en resa till jobbet där bilen stod med taxi. Men det var det helt klart värt. Runt 17:20 klev vi innanför vår ytterdörr. Sedan återstod det bara att packa upp osv. Tvätten kommer vi att fixa under morgondagen. Eller iaf jag, maken var tvungen att ge sig iväg runt 04 i morse och återvänder inte förrän i morgon. Hoppas han får lite vila iaf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar