Öland

Öland
Solnedgång

söndag 12 februari 2012

St Joseph MO

Var på besök i St Joseph i torsdag. Knappa två timmars bilkörning dit. Hade tur kom precis innan det började köa upp sig totalt i värst flaskhalsen. Dvs avfart 222B på I 35. Avfart 222A var det stopp ända ut på motorvägen.

Tänkte jag skulle ha fotograferat lite längs vägen men P fickor är inget amerikanarna känner till. Och inte fanns det några bra avfarter att stanna på heller. Så jag får väl beskriva lite mer målande än jag brukar.

Väl inne i delstaten Missouri kör man genom en enorm park. Måste vara väldigt vackert när det finns löv på träden. Men nu är alla träd så gråa att de ser totalt döda ut. Inget liv i dem alls! Jag kör mesta dels på landet. Och tänk Er Lilla huset på prärien så vet Ni hur det ser ut. Och frågan är om byggnaderna ens är målade sedan dess!

Och på tal om målat inte ens inne i St Joseph var det något vidare färgglatt. Bara grått. OK nu var jag ndast i Downtown och dessutom i ett industriområde. Men ett par kvarter bort var det inte mer färg heller och då var vi ändå i restaurangdelen.

http://www.ci.st-joseph.mo.us/

https://www.google.com/search?q=st+joseph+mo+pictures&hl=sv&noj=1&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-P82T-v5JIX22AWxhOGLAg&ved=0CCkQsAQ&biw=1440&bih=704

Den delen jag var i påminner lite om 50-talet hos oss. Fick faktiskt lust att ta fram rotborste, vatten och annat som kunde behövas för att tvätta rent osv. Måla färg och underhåll av byggnaderna hade inte heller skadat. Även om fabriken jag besökte var i riktigt bra skick var inte byggnaderna runt om det.

Hade tur även på vägen hem och lyckades att få köra hela sträckan uutan att behöva stå i bilkö någonstans. Dock otur med att inte heller på hemvägen hittade jag några p fickor längs vägen. Så jag skickar med en länk till bilder som andra har tagit av den park jag passerade samt de övriga i Missouri.

https://www.google.com/search?hl=sv&noj=1&biw=1440&bih=704&tbm=isch&sa=1&q=missouri+state+parks&oq=missouri+state+p&aq=1L&aqi=g-L8&aql=&gs_sm=1&gs_upl=582453l588765l0l593328l16l16l0l5l5l0l156l1063l0.8l8l0

Vet dock inte vilka bilder som tillhör den jag passerade genom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar