Öland

Öland
Solnedgång

söndag 2 mars 2014

Fick lite gjort

Även denna helg. Dock inte det vi trodde. Åkte runt Jysk på vägen till huset. Skulle ha två lamellpersienner, kom dock på att vi hade min bil och skulle vi verkligen få in den stora??Vi tog den lilla och struntade i den stora. Ska ta den till nästa gång när makens bil ska med. I stället tog vi ett varv på IKEA och köpte de två sista Linjal. De kom iaf upp denna helg.






Nu är den delen av köket komplett. Därmed fick vi också i ordning på några lådor som skapade yta i lite skåp. Har nu ett skåp till basvaror och inget annat. Vi kom på att vi hade en del som vi kunde använda för att skapa ordning i skåpet i tvättstugan. Därmed kunde vi flytta över en del mer till det skåpet. Vi har också kommit på att vi behöver iaf 4 mindre glasburkar till. Till kakao, ströbröd, mitt gröna te och till de övriga tesorterna. Sen kan det nog behövas fler men vi köper dem inte förrän vi vet vad vi vill ha i dem.




Persiennen fick vi inte upp, ville inte störa personen i soffan. När personen var uppe var det inte lång tid kvar innan gästerna kom i lördags. Så det fick vi avstå ifrån. Kommer dock fler helger. Vi förberedde maten i stället. Potatisgratäng och fläskfilé, när väl gästerna kom var det så pass klart att det bara var ugnen kvar. Slapp stå och laga mat under tiden de var där. (Efterrätten glömde jag bort helt.) Straxt efter gästerna hade anlänt föll stora snöflingor. Den hade dessutom mage att lägga sig på marken. Tyvärr var det lite kvar i morse. (Bilden är dock tagen igår.)

 

Gästerna var vänliga nog att stanna till efter frukost i morse. De hade fler besök att göra innan de skulle åka hem. Nu vet vi dessutom om att gästrummet funkar iaf för två vuxna och då användes inte överslafen. Dock skulle det behövas en bäddmadrass för bekvämare bädd. Nu tog vi madrassen till loftsängen vi monterade ner, den är dock en aning otymplig. Men får duga tills vi har hittat en något bättre. Gästerna sa sig vara nöjda iaf. 



Vi har även hunnit att få tvätten tvättad och skyddsplasten på tv möbeln borttagen. Gissa vem som gjorde vad av maken och mig. Nåja det blev gjort iaf. Dagen började bra men gick över till huvudverk under eftermiddagen. Tycker allt att det är lite fusk för det var maken som drack whisky igår och inte jag. Och så får jag huvudvärk. Hmmm.



På väg hem tittade vi in hos trevliga vänner vi träffade i Turkiet. Inte ett alltför långt stopp, ett längre får det bli en annan gång. Väl hemma har vi hunnit med att packa upp och äta lite. Matlådor till jobbet i morgon bl a är fixade. Nu återstår det endast att borsta tänderna och krypa ner. Och helst bli av med huvudvärken. Annars vaknar jag väl med den i morgon och det har jag verkligen inte lust med!



2 kommentarer: