Öland

Öland
Solnedgång

söndag 23 mars 2014

Blandad dag

Vaknade tidigt av mig själv. Lyckades komma upp och bli klar tidigt för att vara mig. Tror jag var i affären inom en halvtimme efter att de öppnade. Handlade det som behövdes och bar ut till bilen. Då ringde maken och meddelade att mina föräldrar inte skulle komma. Jämte affären ligger ett bageri, tog en runda dit och handlade lite laktosfri fika samt en surdegsfralla med nötter och solrosfrön.


Det gick snabbt och smidigt tills jag skulle gå nerför trappan på bageriet. Det är en trätrappa, den var blöt och jag kan fortfarande inte flyga. Finns blå bevis på min kropp. Kan säga att ibland är det bra med en stor ända och samtidigt inte. Det blir stor yta som gör ont. Fast värst är vänstra armen. Kan bli intressanta färgkombinationer om ett par dagar.


Väl tillbaka till huset började vi förbereda för maten. Halvvägs kom syster med familj. Nu blev det lika delar bus, prat och mat. Dock började vi med fika. Det var tänkt att vi skulle äta 12,30. Men redan 11 var Emma hungrig. Hon skulle ändå få special. Hon älskar makaroner och köttbullar, vi andra skulle ha tacos. Fast jag tror att det hänger ihop med att vi sa att glass skulle hon få först efter maten. 5 stora köttbullar med makaroner orkade hon. En dryg timme efter att hon hade fikat...


Emma och jag tog en tur till hästhagen och klappade häst innan vi gick in och slutförde maten. Däremellan kom äntligen bror min den yngre med son. Emma fick äntligen leka med sin kusin. Nu var även tacon klar. Det gillar Emil så han ville inte byta bort dem mot makaroner och köttbullar. Min andra bror med sambo kom lagom tills den sista skulle sätta sig. Precis lagom med andra ord.


Vi hann med tårta med innan det var dags för Emma med familj att åka hem. Hennes lillebror skulle sova och då är det lämpligt att köra...... Därefter försvann de övriga också. Så blir det nästan alltid, när första har rest sig och gett sig iväg så följer resten med i ett pärlband. Återstod bara att städa upp, diska, knata in till grannarna och tala om att vi skulle åka. På vägen hem mellanlandade vi hos mina föräldrar.


Dels hade jag lovat att lämna lite ägg osv. Syrran hade haft med sig till oss för mamma skulle ju ha varit med. Vi hade dock tårta kvar så den fick de också. (Själv får jag äta sallad några dagar. I morgon blir det lax till den. )  Ett stopp på vägen blev det till. Vi handlade lite mer så maken skulle få lite mer att äta. Var hemma till runt 21.


Nu är allt uppackat och förberett för morgondagen. För mig, maken skulle fixa sitt i morgon bitti... Tänker därmed slå igen datorn och krypa till sängs, håller på att bli förkyld tror jag. Nyser mest hela tiden. Vore bra om jag kan undvika det, har liksom varken lust eller tid för en förkylning just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar