Öland

Öland
Solnedgång

lördag 29 mars 2014

En bra dag trots mindre bra start

Eller egentligen startade dagen bra men det blir trist efter en tag.  Vaknade tidigt och kände mig hyfsat pigg. Klockan var inte ens 06 när jag vaknade. Himlen var blå och fåglarna sjöng. Satte mig med datorn en knapp halvtimme. Kröp dock ner igen då det såg lite småkallt ut ute trots den blå himlen.


Var ingen bra idé. Någon timme senare fick jag skynda mig upp pg a näsblod a la mega..... Ett typiskt tecken på att jag är trött. Inte ville det sluta att blöda heller. Nåja, jag kom upp och fick igång tvättmaskinen. När väl affärerna öppnade inne i Borgholm satte vi oss i bilen och åkte dit. Det såg så varmt och härligt ut att jag tog på mig den nya kappan. (Av någon anledning passar inte gjympadojjor till den.) Helt ok så länge man höll till i solen. Kanske inte riktigt tillräckligt varmt i skuggan än.


Fick med det hem som skulle med och en hel del till. Hmm ganska mycket mer. Mer om det en annan dag eller så. Vid en översyn av tomten såg jag att vitsipporna blommar för fullt. Dock är huset placerat precis där de största partierna av dessa blommor fanns innan. Nu finns det bara lite sporadiskt här och där. De flesta platserna av de som finns kvar ska dessutom får mer jord så då försvinner de också. Nåja finns fler i skogen.


All tvätt blev tvättad dock torkad inomhus då vi inte har någon tvättvinda än. Kommer när vi vet var den ska placeras. Eller iaf när vi vet vad den kan stå tills vidare. Har också fått allt klart inomhus av det vi hade material hemma till. Nu får vi handla hem mer för att kunna göra mer. Å andra sidan har vi mycket som behöver göras ute och den säsongen kan man nu nästan påbörja. Tex att elda upp de grenar som fallit under vintern, kartonger och spillvirke.


Elda ska vi troligen göra nästa lördag. Maken pratar om att grilla korv efteråt med grannen. Kan de visst få göra, fast då äter jag kroppkakor om Eva's har öppet. Korv gillar jag inte och slipper gärna det.


Teleledningen som vi bråkade med Skanova förra året är nu nerriven. Dvs det saknas både ledningsrätt och servitut för den men stora bolag behöver tydligen inte följa lagen det är bara alla andra som ska göra det.  Tyvärr var det på grannens mark den är av och inte vår. Fast nu kanske Skanova kan göra rätt för sig om de måste laga den??


Har också fått tummen ur och skickat efter pappersbilder på kort som mamma har tagit det senaste året eller så. Lovade göra det för ett bra tag sedan. Nu blev det av. Tur att det inte blev innan, de flesta bilderna blev gratis då det var kampanj just nu. Alltid en fördel med att hinna med det man behöver.


Nu ska jag sluta svamla och krypa ner. Det stjäls ju en timme i natt. Hmmm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar