Öland

Öland
Solnedgång

måndag 4 juni 2018

När man är på utflykt å jobbets vägnar

Åkte till Göteborg i onsdags. Var framme så där lagom att man hann gå några varv och leta rätt på någonstans att äta samt sedan beställa något att äta. Det var ingen risk att man frös, snarare tvärtom. Men det var inte längesedan man frös så det gäller att njuta. Vi hann även ta reda på vart kursen var på torsdagen samt hur lång tid det tog dit.


Så upp och åt frukost, packade min väska och checkade ut innan det var dags. Hotellet låg ca 600m bort så man behövde inte anstränga sig så hårt. Träffade en del gamla bekanta från olika delar av yrkeslivet. Hela dagen var på engelska. En hel del matnyttigt blev det också. Kollegan från den andra fabriken fick slänga sig i en taxi för att hinna med tåget. Själv skulle jag ha 2 timmar lite drygt på mig att ta mig dit. Hade sällskap av en forna kollega. Vederbörande skulle passa på att shoppa lite i väntan på sin partner. Lekte smakråd då affären låg längs vägen till stationen. Shoppingen var klar lagom till avbytet. Och jag hade fortfarande bra med tid att gå till stationen.


Väl på stationen visade det sig att tåget som var fullbokat och jag inte kom med var ersatt med buss. (Som dessutom skulle gå en halvtimme tidigare än tåget.) När väl mitt tåg kommer upp är det redan försenat. Och innan det kommer iväg är det en dryg kvart försenat. Jag har 19 minuter på mig för bytet i Lund. Väl i Lund är det bara 30 min kvar till nästa tåg. Fördelen var att jag fick röra lite på mig. Men det var inte alls lika varmt och skönt vid 21,30 som det var i Göteborg när jag lämnade det.


Och för att göra dagen om möjligt än längre så var och blev även tåg nummer 2 försenat. Biljetten jag hade bokat sa att jag skulle vara hemma 22,25. Lite halv sent men helt ok. När jag väl var framme var det midnatt. Bättre resor har man haft. Och inte var man jättepig på fredagen heller. Men det är en annan historia.

2 kommentarer:

  1. Ja då var min kväll bättre än din helt klart! Tack för smakrådet👌

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad så god. Och tur någon av oss vi en bra kväll iaf. Tack för trevligt sällskap under tiden vi tillbringade ihop.

      Radera