Öland

Öland
Solnedgång

söndag 24 november 2013

När man är bjuden på fest.

Maken har en kollega som också varit min, denna kollega fyllde 50 för en dryg månad sedan. Igår var det dags att fira honom. För egen del var det kollegans 3-dje 50års fest. Delade upp det och tog lagom många gäster åt gången. Riktigt smart för då hinner man ju umgås också.


Festen var i Skrea på västkusten. Övernattning var fixad en liten bit bort. Men även skjuts emellan var ordnad. Ingen risk att någon behövde köra och riskera något. Vi skulle samlas till 17,00 och en hel hög blev vi. Själva gav vi upp runt 03. Lagom ljudnivå, trevlig stämning, väldans god mat och vi glömde tiden.


Det var bordsplacering som blev ganska komisk för oss forna kollegor. Männen fick en lapp med ledtrådar om sin bordsdam. Sedan var damerna utplacerade. Männen fick sina ledtrådar av sonen och svärmor placerade ut damerna. Och detta samtidigt. De visste inte vad den andra gjorde. Så maken fick en kollegornas fru och hamnade mitt emot mig med dennes man. och så fortsatte det. Vi hamnade i en hörna.


I övrigt var det en blandad kompott med personligheter. De jag hann med att prata med väldigt spridda i yrken och rang. Och väldans trevliga. Allt detta gjorde att tiden bara försvann. Eller ad det någon som snodde den ifrån oss.


Tackar för en trevlig kväll!

1 kommentar: