Öland

Öland
Solnedgång

måndag 2 april 2018

En lång helg

Då man skulle hinna med mycket. Hmm har egentligen inte gjort något att tala om alls. Vi blev sinkade i trafiken hem i onsdagskväll pg a ev en olycka. Så i stället för att vara hemma runt 21-21,30 så blev klockan väl 23. Och det kunde ha varit värre för vi kom iaf dit vi skulle. Var bara att slänga sig i säng väl hemma och sova i kubik.


I torsdags var det till att stiga upp tidigt och packa bilen för att köra iväg. Fick köra i dryga 5 timmar för ett möte på 1,5 timmar för att sedan köra hem. Passerade en del olyckor då med. Men hörde talas om ännu fler via radion typ en halvtimme efter att jag hade passerat. Hur kör folk egentligen? Den frågan ställde jag mig flera gånger. Fick bli några pauser på vägen hem. Åt lite i Oskarshamn för då kom jag på att jag hade nog inte ätit mer än en banan. Var hemma straxt före 22.


I fredags var det till att stiga upp tidigt för att hinna med det som skulle göras innan jag åkte hem till Tore för att fira att han blivit 5. Mer om detta en annan dag när klockan inte är så mycket. Sen därifrån och hem. Ett stopp längs vägen för att köpa lite till maken att äta. Han hade varit hemma. Han var förkyld och mådde därefter. (Tänk nu på att han var man men han har överlevt den.) Tog mig en tur till Borgholm för att gå några varv.


I lördags var det till att tvätta, packa upp osv. Blev en tur till Borgholm då också. Samt matinköp på vägen hem. Vet i katten om vi åt något vettigt den dagen överhuvudtaget. Fast smoothies kanske kan räknas som vettigt med tanke på att jag gjorde min egna och maken sin? Fick bli en tidig kväll. För efter att ha gått i Borgholm typ 3 timmar i ett mindre trevligt väder så var man lite frusen. Och då var vädret ändå bättre än vad det var igår.


Igår var det till att tvätta ännu mer. Snöoväder var utlovat till sen eftermiddag/kväll. Så jag åkte in till Borgholm tidigare och knatade ihop huvuddelen då. Det märktes samtliga dagar att det är påsk och att vi går mot varmare tider. För det var mycket folk ute trots kylan. För denna dag var det inte bara småkallt, det blåste också. Gav upp och åkte hem och tillagade filé och gratäng. När det hade snöat och blåst några timmar så gick jag ut och fixade de sista 2,5 km som jag då saknade. Funderade på att strunta i dem men tyckte jag hade varit lat så det räckte.


Idag var det betydligt bättre väder framåt förmiddagen. Eller när sista tvätten var fixad, fåglarna matade, blommorna vattnade osv. Skulle bara ta en kortare promenad var det tänkt. Det var hur underbart som helst så det blev 3 timmar idag. Fast det var för varmt med stövlar upptäckte jag rätt fort. Jackan fick jag lov att öppna samt ta av halsduken. (Det var tur att sällskapet samtliga dagar också var snuvigt och kunde tänka sig ett lugnt tempo så jag slapp och hosta ihjäl mig. För det gjorde jag när jag kom hem i stället.)


Då jag inte fick våfflor på våffeldagen fick det bli idag. Jag fixade smeten och maken gräddade. Stryktvätten är avklarad. Matlådor för drygt halva veckan också gjorda. Ett besök i förrådet och därefter kunde föräldrarna besökas. Har dessutom tagit mig till övernattningslägenheten samt packat upp. I morgon är det åter dags för vardagen och jobb. Ska då boka resan om vi ska hinna med det för nästa vecka. Dock kommer vi behöva åka på söndag och i mitt fall troligen redan runt lunch. Sedan vara på plats på hotellet runt 21. För att revidera i 1,5dagar för att stressa till flyget och flyga till Stockholm för utbildning på onsdag. Får se om min kropp gillar att gå till jobbet i morgon utan att lungorna rymmer. Men nu ska här först sovas i kvadrat igen. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar