Öland

Öland
Solnedgång

söndag 13 oktober 2013

En omväg hem

Idag skulle jag ha varit kvar på land till eftermiddagen någon gång. Maken ska ju bygga på garaget. Ursprungligen var ju tanken att taket skulle på. Nu hoppas han iaf få dit stolparna och kanske hinna resa takstolarna. Om det blir något tak eller ej det återstår att se.


Min svägerska fyller år och vill inte bli firad. Present får hon iaf. En kopp slank också ner. riktigt gott. Stannade en timme eller så. Avslutar numera nästan alltid med att gå en snabb kort promenad med Nalle. Ibland direkt när jag kommer men oftast innan jag åker.


Höstmarknad i Ör så jag tog en omväg dit på vägen hem. Finns en plantaffär där. Hittade en del grässorter som jag vill ha. 75% på priset var det också men det är ett år för tidigt. Antingen får jag köpa dyrt nästa år men sorterna finns i Sverige eller chansar jag på att det blir ett liknande erbjudande nästa år. Fanns lite andra affärer också. Gillar man shabby chic hade man kommit till ett paradis. Det gör inte jag. Inte så mycket.


En snabbis hos Bondmorans blev det också. Hade bud så lite inköp blev det. Fullt med folk var det och själv var hon. Hjälpte henne att fylla på lite. Men helgen har varit så pass bra att hon har sålt slut på flera sorter samt ersättningssorterna. Som tur är ska hon vara ledig i morgon.  Fast det tror jag inte på. Hon lär bara inte stå i affären i morgon.


Väl hemma har jag hunnit både packa upp och packa ner lite av det som ska med på torsdag. (Om det nu inte ska strula där också. Men lite tur kan vi väl få ha?) Fixade mat till luncherna i veckan. Maken är ju inte hemma så jag behöver ju inte tänka på att det ska vara lågkalori mat. Så jag har gjort gryta som hade fått maken att hamna i himmelriket. Kan i princip äta upp allt på en gång och det är ändå mindre med kalorier än om jag ätit en macka. Och jag lär inte ens orka äta allt på en gång. Räcker hela veckan. Nu när jag verkligen hade kunnat öst på.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar