Öland

Öland
Solnedgång

fredag 24 augusti 2018

Dubbelt igen

Förvisso ett tag sedan nu men iaf. Fick stiga upp tidigt igår för att hinna fixa det sista innan flytten skulle börja på riktigt. Hade två kollegor som lovat att ställa upp så ville ha det mesta klart och förberett innan vi skulle börja efter jobbet. Eller efter och efter. Maken och jag hade tagit ledigt efter lunch. På så sätt hann vi hämta det hyrda släpet innan kollegorna kom. 


Kollegorna satt så snällt utanför dörren och väntade på oss. Knappt 1,5 timmar tog det att skruva bort ben på sängarna, skruva ner sista hyllorna samt bära ner alltihop och stuva in det i släp och bil. Sen avvek ena kollegan medan den andra följde med för att tömma släpet i nya lägenheten. Maken och jag bar där upp allt man behövde vara två om och kollegan tog allt man klarade av att bära själv. 40min senare var släp och bil tom. Dock brydde vi oss inte om att plocka något då kollegan har morgonskick och behöver stiga upp runt 04.


Däremot bjöd vi på mat innan vi styrde bilen tillbaka. (Och liten present idag på jobbet som tack för hjälpen. Kollegan som avvek innan tömningen fick sin present innan denne avvek.) Tacka de så mycket och släppte av kollegan på önskad plats. Innan släpet lämnades in. Väl tillbaka till gamla lägenheten började maken blåsa upp luftmadrasserna. Själv tog jag en kvarts promenad för att sträcka ut alla musklerna.

Det hel ok att sova på luftmadrasserna. Men det är väst vad de låter när man rör sig. Nåväl totalt har jag 3 nätter kvar att sova på "min". För mellan måndag och onsdag är jag ju på leverantörsbesök. Kan heller inte säga att man varit överdrivet pigg idag. Men jag var upp och fick med mig det maken glömde ta med sig när han åkte till jobbet. Var på jobbet ungefär som tänkt.


Har båda dagarna hunnit med betydligt mer än jag trodde jag skulle och ändå suttit på en del helt meningslösa möten. Tyvärr visade inte agendorna något om att de skulle kännas som helt bortkastade. Inte många möten kvar nu och två av dem har jag själv bokat in med chef och platschef. Ska dock boka om det sista för det var visst annat möte inbokat då.


Då maken smet tidigare igår fick han jobba lite längre idag. Gjorde jag också en stund sedan tog jag på mig skorna, tog mina saker och gick hemåt. Blev upplockad ca 5 min efter att regnet hade börjat. å där lagom så man var en aning blötare än nödvändigt. Eller iaf regnskyddet jag fick ta fram från väskan. Tur det är lätt att packa och inte tar så mycket plats utan det kan följa med överallt.

Dock hade klockan blivit så pass mycket att det var onödigt lång kö till rondellen i Växjö och som vanligt till Ölandsbron. (De jobbar med underhåll av Ölandsbron och ska så göra de närmaste veckorna.) Tog lika lång tid att köra som inför en midsommar. Dvs lite längre än mitt tålamod klarar av.

Nu är det dags att krypa ner och sova. Håller tummarna för att det inte ska vara någon träningsvärk i morgon heller. (Inte så farlig iaf.) God natt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar