Öland

Öland
Solnedgång

söndag 18 november 2012

När man oväntat går på julmarknad

Och detta redan i november! Fast jag visste inte att jag skulle gå på den. Men vi åkte till mina föräldrar igår. Maken skulle hjälpa dem med datorn och se till att de fick bättre bild på tv-n. Vad att göra under tiden??


Efter middagen tog jag med mamma till Kosta eller kosta mycket som jag brukar säga. Vi hade nämligen passerat en skylt där det stod att de har julmarknad varje helg from 3/11 och fram till jul. Det ligger en kvart bort eller så.


Vi skulle inget ha så det var bara för att se vad som fanns. Vi började med Ittala. Där hittade jag en liten present till den bror som hjälpt maken att fälla träden på tomten. Därefter tog vi Kosta's. Den med allt glas och kristall. Där blev det en Catwalk gran. Passar bra till mina tomtar i samma serie. Priset var ruggigt trevligt......


Därefter blev det Orrefors och Linneväveriets tur. Här hittade min mor en julklapp. Tänker inte skvallra men passar mottagaren bra. Därefter tog vi den delen med kläder osv. Hmmm vi gick in gick ett varv och ut fortare än det gick in! Var visst någon skivsignering så det var smockat med folk.


Vi hade funderingar på fika men inte där inte. Dock en kopp te/kaffe i  cafét jämte glasshopen. Därefter tog vi alla små stugorna ute som var själva julmarknaden. Fast det hade nog varit mysigare om vi varit där senare. Och alla lamporna var inte tända när vi var där.


Hittade en ursöt tomte i en av de ordinarie bodarna. Men dels hade jag inga lösa pengar och dels var det så trångt. Men finns den kvar och jag hinner dit innan jul då är den min! För den var så fin. Snälla vänliga ögon osv. Det finns dock en länge längst med parkeringen där vi ställde bilen.






Här skulle vi bara titta. Inte köpa något alls för där brukar vi inte hitta något. Hm så lät det innan vi gick in. Vi kom ut med nya handväskor. Helt ljuvliga är de. Mamma fick en och jag två. Kunde inte välja så vad gör man? Tur man inte går på julmarknad av detta slag varje vecka......

2 kommentarer:

  1. Praktiskt att hitta julklappar i god tid

    SvaraRadera
  2. Var där i lördags när det var mörkt. Det var mysigt med alla lamporna

    SvaraRadera