Öland

Öland
Solnedgång

lördag 3 november 2012

IKEA's nya varuhus i Älmhult

Dit for jag och en väninna i morse. Åkte så vi kom fram straxt före det öppnade. Hyfsat många som väntade på att bli insläppta så vi började med fika. När vi var klarat av fikat hade det gått 20 minuter. Och det var tomt vid insläppet.

Nu var det lagom mycket folk överallt dit vi kom. Ok på ett par ställen var det lite folk i vägen men med tanke på att det öppnade igår var det ingenting. Vi var ju dessutom tidiga visade det sig när senare kom ut. Hade kameran med för att kunna ta bilder och visa. Hmmmm den ligger fortfarande i väskan. Glömde ta bilder var så mycket annat att titta på.


Lite hittade jag. Har velat ha en liten stekgryta ett tag nu. Har förvisso två stycken men de är på 5 respektive 8 liter och är man bara två är det väl stort. IKEA hade 3 och 5 liter på extra erbjudande med tanke på att den nya lokalen. Fick bli en 3l. Två orkidéer för 29 kr/st och en minicyklamen för 15kr blev det också. Hittade en julklapp samt presentpapper också.

Tittade efter en läslampa och hittade en som jag gillade. Ville dock att maken skulle se den först. Var bara att memorera namnet och be maken kolla på internet. Det är en golvlampa som är så diskret att man knappt ser den. Jag gillade den skarpt och när jag har köpt en till mig och en till maken som också vill ha ska jag försöka visa hur den ser ut i ett hem. Hoppas kunna köpa den första i Kalmar nästa vecka.


Det var heller ingen direkt kö när vi kom till kassorna heller. Väninnan valde vanlig kassa och jag snabbkassa. Hon hade en före sig och jag stod först och väntade på ledig plats. Alltså max 3 min i kö. Vi passade även på att få våra presenter inslagna. Ja inte möbler med de mindre sakerna.

Parkeringen var rätt full och då är den STOR. Men vi hittade en lucka så vi kunde flytta bilen och packa in hennes varor. Hon hade köpt stor möbel som julklapp. När vi väl tömt kartongen fick vi in den i bilen. Med tanke på att det regnade var vi väldigt tacksamma att att det var plast innanför.


Frågan är hur länge man kan hålla sig innan man är där igen. Dock inte i morgon. Ska ju till Emil då.......

3 kommentarer:

  1. Nu blev jag sugen att åka till Ikea. Får nog lura med gubben innan jul

    SvaraRadera
  2. Låter som riktiga fynd. Synd att det är så långt till närmaste IKEA

    SvaraRadera
  3. Kul att du hittade både gryta och lampa.

    SvaraRadera