Öland

Öland
Solnedgång

måndag 11 mars 2013

När man firar

Igår var vi och firade att Emma's pappa hade fyllt år. Vi skulle vara där klockan ett. Men Emma hade bokat moster redan klockan 12. Hon ville nämligen leka. Vi var lite tidigare. Hann och hjälpa henne att tömma yoghurten hon åt. Hon åt inte bara en utan två och det var inte de små som barn brukar få. Utan den stora storleken.

Därefter hjälpte jag henne att byta kläder till blå klänning med lille Skutt på och vita strumpbyxor. Hon skulle ju vara fin. Dock tyckte hon nog att hon också kunde få lite presenter. Inte bara hennes pappa. Var nog bara moster med man som också ansåg det. Hon fick sitt påskägg.

Före maten och sedan tårtan blev moster motionerad. I över en timme skulle dockan köras i vagnen. Runt, runt. Det är tur att huset är stort annars hade man blivit rejält yr i huvudet. Straxt innan maten kom farmor och löste av.

Maten var dock inte Emma så intresserad av. Hon var inte hungrig. Och jag förstod henne så hon slapp undan. Dock glömde mormor tänka till när Emma ville ha en banan. För hon tyckte Emma kunde vänta för det skulle ju blir tårta straxt efteråt. Och vad är nyttigast? Banan eller tårta?? Mormor kom också på att det kanske hade varit lite smartare med banan innan. Men då var Emma redan fokuserad på tårtan.


Tårtan på bilden är den laktosfria. Emma's mamma lät Emma få tårta från hennes fat. Och den biten tog ju snabbt slut. Sedan flyttade Emma över till farmor och hjälpte henne äta upp den biten. För att därefter flytta över till moster och se till att få äta en rejäl bit där också. Kan tala om att den var rejält god men mäktig. Och nu lär det dröja några veckor innan nästa besök. Frågan är om bebisen har kommit tills dess eller ej.


2 kommentarer:

  1. Härliga bilder på den lilla sötnosen

    SvaraRadera
  2. Trevligt med kalas och
    nyttigt då det ingick motion :)

    SvaraRadera