Öland

Öland
Solnedgång

onsdag 6 mars 2013

En ensam vecka

Och inte lär det bli den enda. Maken jobbar i Polen denna veckan och iaf de närmaste två. Halva produktionen ska flyttas och maken är en av dem som får se till att genomföra det. Han jobbar hårt med att göra mig arbetslös.

Vad gör man då när man blir ensam en vecka? Jag har promenerat, eller egentligen är det raska promenader. En dryg timme tar de och när jag kommer hem är det duschen som gäller. Igår blev det tom två. Fast det beror på att jag behövde mer bröd och pålägg. Förvisso bara 500 m till affären. Men varför ta närmaste vägen?


Idag har jag också hunnit med två promenader. Men det beror på att jag skulle en runda till högskolecentret. Dessutom var det varmt och skönt så jag tog en runda dit och hem som tog nästan en halvtimme istället för de 7 minuter det egentligen tar. Det var i jobbet så jag kallar det personalvård.

I ärlighetens namn var det varmare och skönare igår. Men nu börjar konstrasterna. För igår när jag åkte till jobbet var det -5° och när jag åkte hem efter full dag var det 9°. Hur ska man klä sig då?? Har börjat med den tjockare vårjackan. Men ska väl villigt erkänna att ser jag inte upp så är jag snart förkyld. Men det går bara inte att promenera med vinterjackan. Det är för varmt.


Har för övrigt tagit fram mina gympadojjer. Som jag har längtat! Behöver jag ser lite bättre ut på fötterna så funkar numera de ofodrade stövletterna. Så nu det bara en fråga om vilken morgon vintern har kommit tillbaka. För hur det än är så är jag inte så naiv att jag inte tror att det rätt var det är kommer mer snö. Men skulle den uteblir lär jag inte fälla en tår! För jag vill ha mer ljus och värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar