Öland

Öland
Solnedgång

söndag 24 mars 2013

Lång dag

Det har varit en lång dag idag. Uppe redan vid 8. Har haft tvättstugan så innan 8,30 var första maskinen igång. Hann med 5 maskiner. Med andra ord är sängen renbäddad och alla handdukar överallt tvättade. Och tvättkorgen lider av svält. Helt tom och kommer så att förbli tills i morgon.

11,00 Hade vi hunnit städa hela lägenheten. Fattar inte hur vi två kan plocka fram så mycket. Det var ju ren plockat i onsdags! Nåja, det är det nu igen. En halvtimme senare kom min ena bror samt mor. Maken fyllde ju år i veckan. Den yngre broderns sambo jobbade idag och syrran ska ha en liten vilken dag som helst nu. Så det det blev inte så många.


Då maken äter LCHF så fick han fika på brie ost. Vi andra åt en sockerbulle, toblerone mazarin och de övriga fick även bakelse med massor av grädde. Mamma fick en Napoleon. Det var den med mest grädde. Brodern fick en annan bakelse med inte lika mycket grädde. Dock hade inte Roddy's något utan grädde som jag hoppade lätt över bakelse.

Bjöd dem på middag också. Varför låta dem åka hem hungriga?? Fast av någon lustig anledning ville de inte ha någon efterrätt. Konstigt. Men jag lyckades skicka med dem en pappkasse med div prylar. Eller rättare sagt jag hade en orkidé som var hängig. Mamma brukar kunna göra mirakel med dem. Hon fick ta den med så nu hoppas jag att hon lyckas denna gången också. Den var nämligen rätt fin när den blommade.


En plastpåse med plastpåsar blev det också. Ska syrran ha liten så borde hon kunna förbruka många plastkassar. Hade ett par bilagor med korsord som också fick följa med. Samt lite pyssel till Emma. Fast jag behöll lite pyssel som ska skickas till Emil och Emma med posten. Nu var det länge sedan de fick egen post av oss.

Min bror fick bara en hög med dvd filmer. Dvs en hög med dubbletter. De fick bråttom därefter och bror min sa att han hade bara en liten bil. Annars hade jag säkert kunnat hitta lite till och skicka med. Men men får vara tacksam för de ytor man frigöra.


För en kvart sedan fick äntligen min blommor sitt vatten. Ok en fick inte men den dömde mamma ut. Kastas löd domen. Troligen ohyra på den. Men den står ensam på piedestal så de övriga är inte i riskzonen. Fast nu har jag två tomma platser. Kanske ska besöka blomsterhandeln för att kolla om ersättare.

Hmmm tål att tänka på. Å andra sidan ska jag nog vänta tills jag kommer till Kalmar nästa gång. Där finns en affär med fina orkidéer och hoyor för helt ok priser. Som skrivet det tål att tänkas på. Men nu ska jag förbereda för morgondagen och sedan mot sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar