Öland

Öland
Solnedgång

lördag 23 mars 2013

Kan de bli vår snart?

Var på tomten och hade möte med vår KA, projektledaren för bygget samt grundläggarna. (Alla bilderna är tagna innan de kom.) Vi var en aning tidigare men vädret gör att man gärna ta till lite med tid.






Att det snöade och yrde som bara den ca 45 min efter det att vi tog bilderna talar vi tyst om. Lika så att det var tur att vi var tidiga. Vi fick nämligen lov att skott loss vår bil som maken parkerade väldigt säkert. Gick inte att flytta alls.....




Vi glömmer också snabbt att vi var tvungna att borsta bort massor med snö från oss för att sätta oss i bilen och åka hemåt. Men under knappa 40 minuter var det ett helt ok väder. Dock inga plusgrader men de kommer väl? Hoppas åtminstone det.

 
Och om knappa 14 dagar ska vi tydligen ha tekniskt samråd för att få ett startdatum så bygget kan börja. Det verkar som att vi kan ha lite tur och få betala lite mer (eller troligen väldigt mycket mer) men kan slippa en del tungt arbete. Vilket jag inte skulle ha så mycket emot. Dock är maken mer smålänning än jag. Så vi får se vad det slutar.




Nu ska jag bara få Skanova att ge oss numret på akten som ger dem ledningsrätt. För det ska de enligt lag ha. Dvs ett nummer på en lantmäteri förättning som ska vara gjord. Vi kan nämligen ingen hitta inte heller lantmäteriet.





Maken ska se till att bli av med riset och veden. Fast han behöver lite mer barmark och gärna plusgrader. Men har har bara några veckor på sig. Så det gäller att han hittar sina varma arbetskläder för han lär inte hinna tills det blir ett behagligt väder.





Fast han lär inte börja idag. För nu ska vi ut och gå. Och så har vi lämnat Öland för ett soligare Ljungby. Och lite sol ska vi hinna njuta av innan den har försvunnit. Ingen som vet om det snöar i morgon eller ej. För vintern har iaf inte tänkt sig att ge upp än.....

3 kommentarer:

  1. Jag tror ni har mer vinter än vad vi har. Lycka till med bygget.

    SvaraRadera
  2. Fina bilder, trots att jag är urless snö nu.
    Vad roligt för er när bygget startar :)

    SvaraRadera
  3. Oj vad snö ni har. Fina bilder. Lycka till med byggandet. Kram

    SvaraRadera