Öland

Öland
Solnedgång

måndag 4 mars 2013

Första fixad

I lördags som var en grå mulen, blåsig samt av och till dessutom regnig dag. Inget roligt att vara ute mer än nödvändigt. Dock fick jag min äldsta orkidé omplanterad. Fick ta hjälp av maken. Rötterna hade vuxit ut ur hålen i botten. Maken höll kruka och orkidé och jag klippte försiktigt loss den.


Få loss all gammal kompost var lite knivigt men det var inget mot att försöka få i ny. Rötterna var som en rund ring utan hål in. Man fick ta bit för bit och lirka i. Jag tror den har tillräckligt med kompost nu. Står hyfsat stadigt i krukan iaf. Bara fyra kvar. Dock är de alla inköpta förra hösten.

Vi hade köpt två glaskrukor här i Ljungby som var lite större än de vi köpte i Kalmar. Den ena fick vi ta i lördags då den från Kalmar var lite för liten. Den andra var kantstött såg vi när vi kom hem. Måste försöka hinna iväg i morgon och byta mot en hel. Betalar man typ 90 spänn från en kruka så ska den vara hel. Annars hade jag planterat om den blå också.


Nu får den vänta till nästa helg. Om jag skulle behöva hjälp av maken. Han kommer inte förrän fredag em. Lördag tänkte vi fira syrrans sambo. Och när vi ändå är i den änden av Småland så åker vi nog inte hem förrän söndag. Frågan är hur dags och om man då vill ställa sig och plantera om. Troligen blir det inte av förrän tidigast en helg senare. Men den mest akuta är nu avklarad.

Foton saknas för tillfället för hur det blev. Men det kommer. Tills dess får Ni hålla till godo med bilder från en solig söndag.

1 kommentar: