Öland

Öland
Solnedgång

söndag 14 oktober 2012

Skrämsel på hög nivå!

Idag har jag varit otäck. Fruktansvärt otäck. Min mor har en labbe som inte gillar att bli blöt. Det har dock regnat och hon började lukta väl mycket hund nu. Min far var iväg min mor anser sig inte riktigt klara av att få Wilma till duschen själv.



Det är farligt att säga så när jag är i närheten. Kära Wilma var duschad och av torkad inom 20 minuter därefter. Jag helt enkelt fintade henne lite. Bad henne komma till mig. Jag är ju i normala fall den som brukar ge något gott mot en liten motprestation. Labbe är hon iaf så om man kan få något att äta så kommer man.

Idag hamnade hon inte i närheten av tuggbens burken. Hon hamnade i duschen. Min mor talade snällt om att hon skulle krypa ihop i ett hörn för att undvika att bli blöt. Och visst gjorde hon det. De första 2 minuterna. Därefter stod hon snällt hela tiden. Ok, sakta sakta närmade hon sig öppningen ut från duschen. Men det var bara att säga stanna och så stod hon stilla.



Det enda jag gjorde var att ta av mina egna strumpor, rulla upp jeansen samt nyttja kommandon som stå, stilla och en massa beröm. Det enda jag blev blöt om fötterna. Wilma blev både ren och luktade gott. Dock var hon så chockad över vad jag hade gjort att hon inte började tugga på benet hon fick som belöning på en hel kvart.

Nu är frågan, kommer jag att vara förlåten nästa gång? Kanske ska muta med extra gott och promenad då. det brukar göra att Wilma förlåten en extra fort. Men behövs det?






Givetvis fick det lov att bli lite mat. Men otäck som jag var fick hon det innan duschen!

2 kommentarer:

  1. En labbe förlåter dig alltid med något ätbart. Bra gjort att duscha henne.

    SvaraRadera
  2. Snällt av dig att tvätta henne

    SvaraRadera