Öland

Öland
Solnedgång

lördag 23 februari 2013

När paniken ligger nära till hands

Det gjorde den i fredags. Hade lämnat min bil på verkstaden och åkt in till stan medan jag väntade på den. Hann med att äta frukost och skulle bara fotografera lite. Det gick inte!! Inte ens om jag bytte batterier gick det. I manuellt läge kunde jag få till halvhyfsade bilder. Som från en sämre kamera.

Tack och lov var verkstaden klar med bilen ungefär samtidigt. Bilen var klar knappa 2 timmar efter att jag hade lämnat den. Affärerna hann inte ens öppna! Men affären där kameran var köpt hade hunnit öppna medan jag hämtade bilen. (Öppnar lite tidigare än  övriga affärer.)


Det visade sig att det bara var objektivet som hade halkat ur. När jag reste till Belgien tidigare i veckan. Så var min handväska lite i vägen för någon som tyckte den kunde läggas närmare kanten i hyllan ovanför. Där fick den inte plats utan åkte i golvet...... med en rejäl duns.

Dock tog jag inte mer än ett eller ett par bilder där nere. Och alla med manuella inställningar. Så jag upptäckte aldrig något. Dock är jag inte säker på att inte blixten fick en törn. För där strular det lite. Får leta rätt på försäkringspapperna. Sedan skickar jag troligen in den för säkerhets skull till Nikon.

Min stackars lilla kamera.......

2 kommentarer: