Öland

Öland
Solnedgång

tisdag 4 oktober 2016

Ölands skördefest

Även om man nu har förlängt den med ytterligare en dag så ska man se till att ha mycket tålamod. Eller vad sägs om 5 km på 38 minuter? Man bör också planera vad man vill se innan man ger sig över bron. I vanliga fall på sommaren kan man alltid ta östra sidan om man vill komma fram något fortare. Under denna tidpunkt kan man glömma det. Man bör göra upp en rutt med så få vänstersvängar som möjligt. Om man nu inte känner för ett eller två nervsammanbrott trots TÅLAMOD.


Under denna förlängda helg finns det konst, hantverk, mat, outlets och hur många loppisar som helst. Tanka plånboken på fastlandet är att föredra även om möjligheterna för både kort och swish ökar för varje år. I år skulle det vara bra väder utom på söndagen då det skulle regna från lunch till långt fram på kvällen. Ska helt villigt erkänna att jag har bara sett väta på marken efter regn när jag har stigit upp annars har det varit helt ok. Men att ha regnkläder eller mindre paraply i väskan är ingen dum idé ifall vädret skulle få för sig att ändras.


I år har jag fart runt väldigt lite. Dock har jag gått desto mer. För det går oftare betydligt fortare än med bil! Med andra ord har jag besökt Köpingsvik, Borgholm, Drottning Viktorias vilohem samt Borgholms slottsruin. Och så ett mycket snabbt besök på parkeringen utanför Rälla Outlet. Men det bara för att jag kunde svänga höger och for ändå förbi. Det enda jag har handlat är ostkaka, kalvdans, pumpor och grönsaker. Det räcker långt för mig. Kunde dock handlat betydligt mer om jag nu inte hade gått och skulle ha burit på det hela vägen hem. Men jag bor på ön och kan handla i de affärerna som är öppna året runt när som helst då det är mindre med folk. Det är hyfsat mycket öppet året runt.


Nu är årets skördefest och jag väntar mer eller mindre bara på information hur mycket mer folk det var i år mot förra året. Vi har varit ute på 136-an idag. Det är fortfarande en del husvagnar kvar och ännu fler husbilar. Även om var många som åkte mot bron idag. Det ska ändå har varit en hel del köer i går och med dem ännu fler stopp. Jag vill inte med detta inlägg avskräcka någon från att komma bara informera om att tålamod är något Ni behöver och massor med tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar