Öland

Öland
Solnedgång

lördag 15 oktober 2016

Halva helgen gången.

Jag var nog rejält trött för det tog 11,5 timmar innan jag vaknade efter att ha somnat. Men sen fick jag fart. Eller iaf efter att jag gav mig katten på att ta mig ur sängen. Men det tog lite tid innan jag var där. En knapp halvtimme senare satt vi i bilen och var på väg mot Kalmar. Först själva centrum och optikern. Tänkte det skulle ta lite tid och tog i när jag betalade parkeringsavgiften.  Hmm det gick skitsnabbt och inte hittade jag något fik med något som jag kunde tänka mig att äta heller så en halvtimme senare var vi tillbaka vid bilen.


Sen var det dags för Ekohallen men där blev bara motion. Eller inte riktigt årets första tomte inköptes. Hittade dock lite saker vi ska fundera på om vi vill ha eller inte. Sen var det dags för IKEA och en lampa. Men även där tog vi oss tid att titta på lite olika saker. Lite som vi behöver och lite som vi borde byta ut. Som resårmadrassen i sängen. En aning för mjuk. Den tänker vi dock vänta med tills garaget är klart så vi kan ställa in nuvarande där. Ev väntar vi tom till våren så vi kan få hem den i ett bra skick. Fick en påse dajm av gubben också.


Sen var det dags för City Gross. Där skulle vi ha kyckling men det det struntade vi i blev dock lite annat smått och gått men det mesta vi behövde köpte vi på ICA i Köpingsvik. De hade iaf det vi ville ha i de mängder vi ville ha. Sen var det till att åka hem. Väl hemma var det till att sätta igång tvättmaskinen. Av någon konstig anledning finns det tvätt varje helg. Så även denna. 3 maskiner blev det totalt. Det sista ska nu torka och i morgon blir det till att stryka.


Körde igång grytan vi skulle äta idag. Kom dock på att grönsakerna hade vi glömt. Fixade till degen till bondkakorna och tog sedan på mig ytterkläderna och gick ner till affären och köpte det sista. Blev lite till men mest till grytan samt frukosten i morgon. Blev en stor gryta som vanligt. Tömde sista maskinen tvätt efter att hävt i grönsakerna. Därefter blev det ris. När riset var klart var även grytan klar och vi kunde äta. Blev 5 portioner också att ha till jobbet. Sen var det typ halva grytan kvar till maken. Koka mer ris i morgon och göra fler lunchlådor??


Efter att ha ätit var det dags att skära upp kakorna och grädda. De har nu både gräddats och svalnat. Ligger och väntar på att bli uppätna i sin burk. Fast receptet sa att de inte skulle flyta ut. Kan upplysa om att receptet hade fel. Men smaken var det inget fel på. Baka någon sort till i morgon? Får kolla om allt finns hemma bara. Eller får det bli mer bakande nästa helg. Bondkakor? Nu ska jag iaf borsta tänderna och sedan gå och lägga mig. Får se hur många jag behöver i natt. Men nästa vecka ska jag ingenstans vad jag vet. Eller jo till en leverantör ev men den ligger på vägen till jobbet så det räknas inte. Nu god natt.


3 kommentarer:

  1. Hej. Jag undrar om du vet varför bondmoran inte bloggar längre? Eller har hon ny blogg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och nu precis så bloggade hon. När man pratar om trollen... haha

      Radera
    2. Skulle bara kolla med henne om det var ok. Men nu behöver jag inte ens det ;)

      Radera