Öland

Öland
Solnedgång

söndag 23 oktober 2016

Förberett

Kom upp i morse. Inte så tidigt som jag hade hoppats på men ganska ok trots allt. Bara kliva rakt in i duschen innan man kunde torka sig och klä på sig. Misstänkte det kunde bli sent idag och håret tar tid på sig att torka. Vill inte gärna tvätta håret innan jag ska gå till jobbet så här års. Fixa frukost och vattna blommor. Tycker nog att jag skulle behöva någon mer växt eller så. Får börja titta på konstgjorda så de inte bara dör hela tiden. Ska bara sälja in den idén hos maken med.


Klockan ett så låg lakanen i torktumlaren, pantflaskorna pantade och bulldegen var färdig jäst. Iaf första jäsningen. En timma senare så dög den andra brodern upp. Blev en del fika och lite kontroll av vad maken hade åstadkommit denna helg och förra. Eller för att vara mer noga vad han inte har gjort men det kan vi tala tyst om. Tvätten blev torr, ihop vikt och undanplockad. Sen dök grannen upp, Dotran var sjuk så frun blev också hemma. Fick med fika påse så de iaf kunde smaka.


Dags att köra diskmaskinen, stryka skjortor och lite annat som behövde vara klart. När jag var klar med allt hade det börjat att regna. Under tiden jag var som mest upptagen så sken solen och det såg ut att vara en helt underbar höstdag. Inte när jag kunde vara ut dock. Brukar försöka packa ner mina saker allt eftersom de är rena eller har gjort det de är tänkta för. Så även idag. Men istället för att packa ner datorn sist blev det målarbok och pennor. Datorn tog ju den förste brodern igår. (Lånar makens just nu.) Var färdigpackad på 5 minuter. Dock regnade det rejält när det var dags att gå till bilen. Som jag hade parkerat typ så långt bort det bara gick.


Nedrans vad det regnade på Öland. Och inte nog med det, det åskade också. Man kunde inte följa hastigheten. Regnade för mycket så det blev till att sänka farten. Bitvis rejält också. Blev bättre när vi kom till fastlandet. Regnvädret försökte komma ikapp när jag tankade men jag körde ifrån det igen. Har kommit fram. Packat upp, packat ner det som ska med till jobbet i morgon - förutom matlådan - och packat resväskan till trippen onsdag och torsdag. Hittade en burk med salta sillar som numera är ett minne blott. Dags att avsluta dagen. En dag i morgon också. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar