Öland

Öland
Solnedgång

lördag 24 september 2016

En vacker varm dag

Eller iaf varm nog för att klippa gräset i korta byxor och topp. Fast jag började dagen med att somna om. Men 05,30 är väl tidigt en lördagsmorgon. Därefter sov jag nog lite väl länge egentligen men skönt var det. Kom upp, fick igång tvättmaskinen, fick i mig frukost, kom i ordning och kunde efter att ha bytt tvätt i maskinen ge mig in till Borgholm. Varmt redan då så det blev korta byxor och ärmlös topp.


Behövde förnya lottot, hade vunnit hela 24 kr tur man inte spelar för mer än 28kr för varje gång. Emma fyller år på onsdag och vill hemskt gärna ha presenter. Med andra ord skulle jag helst hitta en sådan. Hon ville inte bara ha kläder men i övrigt fick jag välja fritt. Tur hon är tös och att guldsmedsaffärer finns. Smycken brukar funka när man får totalt stillestånd i fantasin. (Sen att det inte blev det behöver vi inte låtsas om än.) En tur till hälsokost blev det också. Sen "råkade" jag bara passera Önska. Blev lite höstiga bordsdekorationer.


Innan jag åkte hem passade jag på att besöka affären också. Nu kan vi leva på kyl och frys några helger om vi bortser från färskvaror. För mjölk, bröd och pålägg lär vi behöva köpa. Sen var jag klar för att åka hem, byta om och klippa gräset. Hann dock plocka ur tvätten från tvättmaskinen. Maken lekte som vanligt med sitt garage. När den stora ytan var klar hade det börjat att bli lite kyligt så jag gjorde bara baksidan också sen lät jag det vara. Maken hade hittat röjsågen så nu är gräsmattan större.


För att värma mig lite gjorde jag en blandning av Kajsa Warg och rädda vad som räddas kan. Dvs det blev skivor karre men skivade tomater, krossad ananas, skivade champinjoner, riven taco ost, vitlöksost och en skvätt äppeljuice. Till detta serverades varma grönsaker. Helt ok. gjorde i ordning 5 portioner men har bara två matlådor över. Först därefter blev det en promenad. Dock var klockan så pass mycket att jag inte riktigt ville gå i rundan i skogen. Å andra sidan hade jag rätt mycket steg så det blev en runda runt om i området.


Hade funderingar på att baka men när jag kom hem upptäckte jag att degen skulle stå i kylen ett par timmar. (Synd jag inte läste det innan promenaden.) Baka får jag göra i morgon  stället. Tog stryktvätten i stället. Nu är det tomt på bänken igen. Maken fick sina skjortor också strukna. Han säger att han kan själv men det måste bara väldigt skrynkligt för att han ska ställa sig frivilligt. Har ett par byxor kvar att stryka men de var inte torra och likadant var det för gardinerna jag tvättade idag.


Sen hamnade jag här. Tänker inte sitta så länge till heller. Behöver komma upp lite tidigare så jag hinner baka bondkakorna. Gärna nötkakorna och chokladbröd också. Får ta promenaden medan bondkakorna är i kylen och stelna till för att bli uppskurna. Nope, mot sängen. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar