Öland

Öland
Solnedgång

söndag 11 september 2016

Ångrade mig

Idag var jag vaken före väckarklockan. Och klockan 10 var tårtan klar, 3 kvart senare allt som gick att förbereda var gjort så jag kunde smita ner till Köpingsvik och hämta bakelsen jag beställde. Den såg faktiskt rätt god ut. Om den var det får jag fråga syster om . Den var till henne och helt mjölkfri. Klockan 12 var allt dukat och jag väntade endast på gästerna. De kom halv ett. Först min mor med äldsta brodern och dennes sambo. De hann titta runt sen kom syster med familj. Eller om jag ska säga att Emma och Tore kom med föräldrar. Emil med familj hade anmält sig sjuka och kommer därmed en annan helg.


Vi började med mat. Tore fick korv utan handtag (korvbröd) och Emma makaroner och köttbullar. Övriga fick taco's då det är smidigt för att passa samtliga smaker. Man äter av det man gillar. Emma passade på att äta lite gurka också. Då vi skulle ha varit 16 och blev bara 9 så kommer det att bli tacos eller sallad i olika former den närmaste veckan. Tur det är gott! Dock lovade jag alla som inte hade fyllt 6 år än en påse godis om de åt upp maten. Det tog de minsta fasta på. Syrran uppskattade det la de inte. Men de var hos mig och idag fick jag bestämma. De åt några bitar sen la de sina påsar i syrrans väska till nästa helg. Tror de behöver gå på kurs hos mig och bli lite mindre väluppfostrade!


Sen tyckte maken det var dags för kaffe och fika. Med tanke på hur mätta vi var skulle vi nog ha väntas lite. Nu blev nästan allt kvar. syrran bad om doggy bag till sin bakelse. Tore var bekymrad för han visste inte om han skulle satsa på ballerinakex eller tårta. Emma började med lite tårta och tog sedan en kaka. Sen smet jag ut med barnen. En runda till husvagnen och en runda till hästarna. Grannens vita häst tyckte om att bli klappad. Så den fick en del sånt. De övriga två var lite avvaktande. Men både Emma och Tore var nöjda med den vita. Lagom lugn och sansad för att passa dem. Blev en runda till husvagnen igen för Tore hade upptäckt fläkten och den var rätt kul.


När min syster har fått kaffe så blir hon som var mormor var medan hon levde. Då ska man åka hem. Också en anledning med att vänta med kaffet. Fast hon fick vänta till barnen kom in. Dock var Tore lite bekymrad om de skulle åka ifrån honom. Han hade ju inga saker med för att sova över. Och sova ensam i husvagnen vågade han inte. Tur han kan få sova inne också. Men syrran väntade snällt på dem. Och när väl de skulle åka fick de övriga också bråttom.


Fick bjuda in grannen på fika för att bli av med mer. Inte ens hon lyckades. Och då tyckte ändå jag att den var helt ok. Smakade inte ett dugg grädde. Vilket kan bero på att den endast fanns på ovansidan. Hon hade dock inte så lång tid på sig men lite hann vi prata. (Å andra sidan visste hon inte om att hon skulle fika hos oss förrän typ 5 min innan.)

Hann tom med en stund i vilstolen.

En snabbis hos andra grannen och vi var tvungna att åka.Blev ändå sena. Var inte framme, fått väskorna uppburna, bilen parkerad och väskorna uppackade förrän till 22, Blir till att duscha och tvätta håret i morgon bitti. Mitt armband passade jag på att ladda på vägen hit. Tur det för nu behöver jag sova om jag ska upp en timma tidigare i morgon. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar