Öland

Öland
Solnedgång

söndag 25 september 2016

En hyfsat effektiv dag

Vaknade före klockan men steg inte upp förrän straxt efter. Och det med ett ryck. Kom att jag hade inget att äta till frukost. Ville ju baka också men den degen ska stå minst 2 timmar i kylen innan man gör det sista och gräddar. Med andra ord fick jag göra den degen och allt arbete fram till kylen innan jag gick. Men först var jag tvungen att renbädda. Hade lyckats att riva ett hål på underlakanet och då kunde vi lika gärna bädda rent helt. Tja det ena ledde till det andra så det tog lite tid innan jag kom iväg.


Visste att jag inte skulle hinna med en promenad så jag gick ner till affären och tillbaka. Fick iaf ihop en del steg på det viset. Blev dock lite mer än ett par frallor. Maken behövde mjölk (därför kunde jag inte ta flingor och musli till frukost), hittade skinksnitsel till riktigt bra pris osv. Plötsligt så bär man på dryga 5 kg. Inte så tungt en bit men efter 3km är det tungt och jag knatar på i samma takt som när jag går utan vikt. Man blir lite svett. Var för övrigt lika härligt väder ute idag som igår. Dvs så länge man håller sig i solen. En aning småkyligt i skuggan dock. (Jag gick i shorts och topp.)


Väl hemma var det till att fixa till sig en fralla och sedan köra igång med övriga baket. Hann göra både chokladbröd och nötrutor innan det var dags att skiva bondkakorna och ställa in dem i ugnen. Det var lagom att man hann skära en plåt av de först två sorterna medan medan nästa var inne. När sista plåten var tagen ur ugnen kom jag på att blommorna hade jag glömt. Hann vattna dem innan jag påbörjade middagen. Kött och grönsaker till maken själv fick jag lite pulvermos också. Kanske inte den mest inspirerade maten men mätta blev vi och jag fick en matlåda till i morgon.


In med disken i diskmaskinen och körde igång den. Kasta mig själv i duschen. Ut och kolla vad maken hade hunnit med. Packa väskan. Packa ner kakorna. Plocka undan lite här och var. Hann bråka med maken ett par gånger också. Innan diskmaskinen var klar så den kunde tömmas. Sen skulle vi vara klara och åka. Föräldrarna behövde lite hjälp så vi behövde komma iväg i tid. Hade med mig en burk med kakor. (Några ligger i frysen och de övriga står i plåtburken på bänken.)  Kunde bjuda mamma på en hög medan maken höll på. Pappa ska inte äta så han fick inga. De som är kvar tar jag troligen med till jobbet. Maken vill ju heller inte ha.


Sen var klockan mycket och det blev till att köra resten av vägen till lägenheten. Bära upp väskorna och köra bort bilen. Har parkering denna veckan som kommer men from nästa vet jag inte riktigt vad den ska stå. Veckan då vi båda är på tjänsteresa så ställer jag troligen min bil på jobbet och innanför stängslet. Har fått lov till det. Men det är inte hugget i sten än. Först ska kommande vecka avklaras. Och innan den kan påbörjas behöver jag sova. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar