Öland

Öland
Solnedgång

torsdag 3 maj 2012

Odens flisor

Här har jag varit även i år......



 
Ett utflyktsmål som är väl värt ett besök på Öland är Odens flisor. Har man kläder och bättre med tid än vi hade kan man med fördel vandra ytterligare 3 km och besöka Ismantorps borg.  Den borgen har ett besök att vänta. Det blev dock inte i lördags. Tillbaka till flisorna. 
 

Det är just nu som är bästa tiden att besöka alla fornlämningar osv på Öland. Innan allt folk kommer. Och då var det ändå rätt tjockt med folk på Öland redan denna helg. Därav småvägarna och därmed denna fornlämning.
 
Vi svängde av 136 mot Rönnerum. När den första vägen man kommer på delar sig väljer man höger - om man inte vill besöka en större loppis för då väljer man vänster - därefter bara fortsätter man vägen fram. Efter ett tag så ser man de/n stora stenen som är på den stora bilden. Då är man framme.
 
Fortsätter man förbi och väljer vänster nästa gång man ska välja hamnar man ibland Karum's fornlämningar. Vi valde att stanna och ta lite bilder. Ena informations texten skulle behöva lite omsorg. Hoppas dock Ni kan läsa lite. 

1 kommentar:

  1. Det är så trevligt med små utflykter och känna historiens vingslag känns ganska så bra.

    SvaraRadera