Öland

Öland
Solnedgång

söndag 27 januari 2013

Nåja

Inte katten har de sista julgardinerna blivit bytta inte. Men i övrigt har allt som skulle tvättas blivit tvättat, torkat och hamnat på sin plats. Å andra sidan är det bara själva gardinbytet i fönstret kvar. Får väl skölja upp gardinerna och låta torka på duschdraperi stången. Eller får de helt enkelt vänta tills nästa gång jag tvättar en helg. Man inte med så många maskiner efter jobbet. Kan man smita en timme tidigare hinner man nästan med 2 maskiner. Om man låter det sista torka på elementen osv.

Kanallängd i 2-pack
Får inte glömma vattna blommorna. Nu har mina orkidéer börjat att vissna. Å  andra sidan de första köpte jag blommande i slutet av september och de nyaste den 3-e november. De kanske inte blommar hela tiden? Lite vila för dem också? De jag köpte sist köpte jag väldans billigt på Ikea, de är jag lite orolig för. Tycker inte de har något vidare med rötter. Får hålla tummarna att de trots det överlever. Eller får jag läsa på hur man får dem att skjuta rötter.

Min en hoya har tydligen blommat igen. Hittade en vissen blomklase bakom krukan. Det måste ha varit den som stank luktade för lite sedan. Den och den andra som luktar är väldigt fina när de blommar men doften hade jag klarat mig utan.

Det har varit väldigt fina dagar i veckan som har varit. De varade till i fredags. För igår när man var ledig och möjlighet att vara ute och fotografera, då var himlen grå igen. För en stund sedan snöade det. Jag hoppas det har slutat tills jag ska köra i morgon eftermiddag. Behöver köra i ca 2 timmar dit medan hem är det bara 1,5timme. Tur man bor längs vägen. Snöar det är det inget roligt att köra i skymningen. Nåja i resten av veckan kommer de som vill träffa mig till mig och inte tvärtom.


Nope dags att förbereda morgondagen. Och kanske, kanske även försöka byta gardinerna också. Det hade varit fint om de var bytta i morgon när man kommer hem.

2 kommentarer:

  1. Min galltvål är ju som sagt var flytande men skillnaden mellan den och en fast är ju bara vattnet. =) Jag brukar ha på galltvålen på fläcken kvällen före jag ska tvätta så den får verka över natten. Om du blöter upp tvålen och gnider den mot fläcken/tar en borste och skummar upp lite tvål med som du gnider mot fläcken kanske det funkar. Galltvålen har tagit bort alla våra fläckar hittills. Den funkar dock inte på gamla fläckar som redan blivit tvättade.

    SvaraRadera
  2. Jag är expert på orkidéer och får dem att blomma pm och om igen. De är lätta växter som inte ska vattnas ofta och aldrig ha vatten på fatet. Jag brukar dränka mina i en hink sådär var 10 dag och sen bara låta dem stå. Planterar om dem gör jag vartannat år då jag också delar på dem om det behövs. På somrarna får de stå ute i skuggan och sköta sig själv…

    SvaraRadera