Öland

Öland
Solnedgång

söndag 25 maj 2014

En bra lördag

Gårdagen blev riktigt bra. Fast jag gjorde egentligen inte så mycket alls. När vi körde makens dotter till bussen i Borgholm passade vi på att handla lite. Hade egentligen tänkt att vänta men hittade en stor och rejäl tvättvinda. Dessutom var det sänkt pris så jag köpte den. Glömde att vi hade min lilla bil. Så det blev till att pussla en stund innan vi fick in den.


Sen fortsatte vi in till själva gågatan. Gick lite in och ut i några butiker. Köpte en flaska whisky till gubben. Han hade inte smakat den sa han. Fast vi hade den hemma för ca 6 år sedan. Men han fick en flaska iaf. Den var han väl värd. (Att det är en sort som jag också gillar talar vi tyst om.) Hittade några presenter också. En till mamma. Hon var inte så förtjust i sorken hon fick för några veckor sedan. (Emma och jag gillar den desto mer.) Hittade en nalle till min samling också.


Väl tillbaka till huset skulle maken fixa sina bromsar. De börjar bli dåliga. Men där fick vi ge upp. Behöver bättre verktyg så vi lämnar in hans bil. Dock behöver han ta sig till jobbet och det blir värre utan bil. Han får helt enkelt köra mig till jobbet den 9-e och sedan hämta mig den 10-e när jag kommer tillbaka. Så kan ha min bil de dagarna och på två dagar ska väl verkstan hinna fixa den på. Och tid bör de också ha om vi bokar i morgon.


Under tiden städade jag ur husvagnen. Passade på att dammsuga den också. Hittade lite mer som kunde tvättas (makens kläder) och en påse med saker som kunde kastas. Så nu ska jag bara skura taket på utsidan. För det är något grönt. Men tänkte vänta till pollenperioden är över. 


Jag rensade bort en massa gräs från gruset också. Vi skulle egentligen behöva klippa men marken är för ojämn för en gräsklippare och vi hade inte tråd till varken trimmern eller röjsågen. Måste handla det i veckan. Tänkte maken kunde ta röjsågen så kan jag ta trimmern. Borde gå ganska fort då. Fast gräset får gärna vara torrt. (Maken hittade en kopparorm i allt gräs. Tur det var han och inte jag. Inte för jag är rädd för dem men jag undviker gärna närkontakt. Och spindlar är betydligt värre.)


Senare på kvällen kom grannarna in. Tyvärr hade jag då börjat att få huvudvärk men det gick bra ändå. Ja förutom att kakan vi hade fryst in för att bjuda på var möglig när vi tinade den. Hade tack och lov en hel del annat att bjuda på så ingen skada skedd. Såg en bra film som jag tror hette Torekov med Nicolas Cage. Dock osäker på stavningen. Kom i säng rätt tidigt. Tur det för det var en del att göra idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar