Öland

Öland
Solnedgång

söndag 19 oktober 2014

Ett år med huset.

Igår har vi haft vårt hus ett helt år. Vi köpte det med hel entreprenad från Götenehus. Det mesta har varit helt ok. Dock hittade vi snabbt fyra fel som vi anmälde. Dels så droppar hängrännan över ytterdörren. Irriterande men kan jag stå ut med. Men kranen på baksidan som droppar vatten det ogillas desto mer. Jodå, vi har många löften om det skulle åtgärdas. Än har inget hänt.


Vårt värme system har en slang som släpper ut kondensvatten. Den är för kort så nu har foten rostat på  värmepannan. Där fick vi till slut löfte om en längre slang. Dock skulle vi få byta själva. Det kan jag också stå ut med om vi bara hade fått slangen någon gång!


Enda felet som gick väldans snabbt att få åtgärdat, var det vi anmälde direkt till elektrikern. Den felkopplade kontakten. Den var åtgärdad inom en vecka. Tack Jonte! Det uppskattas mycket!


Detta tar faktiskt en del av glädjen med ett nytt hus. Att inte få felen åtgärdade trots att man påpekar, påminner osv. Vi tom till viss del tjatar. Skulle någon fråga om vi kan rekommendera Götenehus skulle vi nog be dem kolla referenser på deras folk i området där det ska byggas. Vi ligger rätt långt ut i utkanten och det är inte att rekommendera. Annars var det inget fel på varken säljare eller huset. Bortsett från de småsakerna vi har påpekat då.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar