Öland

Öland
Solnedgång

söndag 2 november 2014

När man testar något nytt

Eller nytt och nytt men i ny form iaf. Det hela började med en blogg som jag läst av och till under något år. Personen bakom bloggen utmanade en annan större bloggerska på att ha köpstopp mellan november och april. Läs mer här. En hel hög tyckte att det vore en bra ide. Iaf för att stävja all okynnesshopping.  Allt som man behöver och förbrukar är ok. Men tanken är att man ska funderar en runda om man verkligen behöver det man tänker köpa eller om det bara är okynne.

Så för en vecka sedan så fick vi andra vara med så hon fick lite medhåll och några att kämpa med. Vore dumt att inte haka på. Jag slår vad om att alla pengar jag inte vet vart de tog vägen försvinner i just okynnesshopping. Mer om det kan Ni läsa här och här.


Idag har dag två passerat. Och trots att jag började dag ett med att besöka modegallerian i Kalmar samt Borgholm så inköpte jag inget som inte behövdes. Ok pepparkakorna kanske kan vara onödigt men vi skulle inte späka oss och det kan vara trevligt att bjuda på något när man har besök.

Inte heller idag har något onödigt köpts in. Inte ens godis. Dock var det väldas nära när jag såg alla tomtar i mataffären. Men dag två kan man ju inte halka dit. Lite längre får man allt klara sig. Nu ska jag bara klara av de övriga 180 dagarna på denna utmaning. Och bestämma mig om godis ska innefattas eller ej. Hmmmm  lite att tänka på alltså.

Önska mig lycka till för det lär jag behöva innan tiden är ute!

4 kommentarer:

  1. Japp det kommer att behövas så här kommer ett lycka till från mig

    SvaraRadera
  2. Ja visst, lycka till. Men en liten stilla undran; varför handla det man inte behöver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmm mycket småsaker som blir presenter..... tror jag att det är. Men det lä jag snart upptäcka.

      Radera