Öland

Öland
Solnedgång

fredag 27 juli 2012

En Lång Jan

Var på Södra udden av Öland idag. "barnen" skulle få se Långe Jan och en massa svanar var det tänkt. Hmmm Han där uppe var inte överens med oss. Lagom med folk när vi kom dit. Men vilket dis! Så här mycket såg man av Långe Jan:






Och då har jag ändå försökt att få till lite färg i bildhanteringen...... Fast man såg dock dottern med pojkvän om man använde det stora objektivet.





Skarp och bra?? Nja, men under tiden vi var där lättade det iaf. Och med det bättre vädret kom turisterna. (För inte är väl en annan turist också? Nej då! ) Det var bara att försöka få något av fåglarna samt ett hus på tillbaka till bilen.





Fanns där några sälar så fanns det inte en chans att se dem. Sista 1,5 km ner till udden (Från Kungsgården) går det lösa djur. Man uppmanas att köra sakta. Jag lovar kom någon över 20km/h så måtte de ha haft tur. Det var kalvar och lamm lite här och var på vägen. Och bråttom var något ingen av dem förstod. Men så söta som de var blev de dock snabbt förlåtna.








Här är det inte långt mellan den östra stranden och den västra stranden, gångavstånd. Dock testade jag inte. Dottern med pojkvän köpte vykort. Dottern slog på stort och köpte frimärken och tänkte skicka dem. Hennes pojkvän är dock mer som mig. Han tänker dela ut dem till mottagarna nästa gång han träffa dem. I hans fall för att spara pengar. Själv brukar det handla om att jag har svårt att komma ihåg att posta posten.





Så väntar Ni på post från mig så vet Ni nu varför Ni väntar......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar