Öland

Öland
Solnedgång

tisdag 25 december 2012

När man vet vad som är viktigt

Är man dryga 2 år har man inte samma tankar om vad man ska önska sig i julklapp som barn får när de blir äldre. Lilla Emma hade visst bestämda åsikter om vad hon ville ha. Nämligen blå paket och gärna många. Min  mor hon lyckades hitta julpapper i blått. Vi hade inte lika stor tur. Vi fick ägna någon timme åt att leta blått papper.

Emma fick flera blåa paket. De med innehåll av böcker vad de hon gillade bäst. När hon hade packat upp sin tredje bok, tyckte hon att det räckte. Nu skulle det läsas istället. Är man tillräckligt liten kan man tydligen få för många paket.

Emil hade inga sådana specifika önskningar. Inte som kom till min kännedom iaf. Dock uppskattades både tröja med hund på som muggen med motiv från filmen bilar. Så helt fel hade vi inte i våra inköp till honom.
Lite tandgnissel blev det när Emil råkade förväxla sin och Emma's snöglob. Dock var Emmas mamma och jag rörande överens om att Emma hade inte märkt något om Emil hade bytt. Så det tandgnisslet var i onödan.

Emil tyckte dock inte att han hade fått för många paket. Dock verkade han inte heller tycka att han fick för få heller. Han verkade rätt nöjd.


Hoppet till nästa "barn" är rätt stort och frågan är om man vill bli kallad barn vid 16 års ålder. Dock gillade hon sitt paket från oss.  De övriga också för den delen. Smink, smycke och kläder i den åldern är nästan alltid säkra kort. Tyvärr lyckades hon med konststycket att även få magsjukan dagen till ära. Dock har vi övriga klarat oss.

Kim var inte med och vad han tyckte om sina paket vet vi inte än. Han får dem inte förrän i morgon. Då han även fyller år. (Annars hade han kommit före 16-åringen.)

Dagen var lyckad även om vi lämnade något tidigt dock i tid för att slippa det värsta snöandet och blåsandet. En knapp kvart efter att vi åter var hos mina föräldrar var vädret allt annat än roligt. Kanske ska önska bättre väder nästa år?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar