Öland

Öland
Solnedgång

fredag 2 december 2016

En avig dag

Började med att jag vaknade en kvart före väckarklockan (ungefär si så där) av att jag hörde plogbilar skrapa bort ett par dm snö. Eller jag vaknade och trodde att jag hörde det. När jag väl var klar och skulle hjälpa maken bära ut våra väskor så hade det kommit ca 1 cm snö. Alltså kunde jag inte hört plogbilar. Men när jag vaknade var jag övertygad om att det var pulsa i snö som gällde idag. Så nerpackat blev varmaste jackan och thermokjolen. Ville ju inte frysa nästa vecka. Varför jag inte tog med stövlarna vet jag inte för de är kvar. Och hade det verkligen kommit 2 dm med snö hade jag ju behövt dem.


Kom till jobbet som jag brukade och började med att plocka ner mina biljetter, dela ut lösenord och började sen jobba. Dock en aning svårt att fokusera idag då det var helt underbart väder ute och det drog mer än jobbet. När jag var klar med alla måsten och en hel del bra att ha gjort så var det en halvtimme kvar innan maken skulle hämta mig. Tyckte jag lika gärna kunde gå hem då. För om en dryg vecka har jag ändå glömt vad det än jag hade påbörjat. Maken kom till lägenheten bara minuter före mig. Såg när han passerade mig.


Till Kosta för att se deras julmarknad och förhoppningsvis hitta en julklapp eller två. Hittade födelsedagspresent, julklapp till några stycken om maken och jag slår oss i hop. Hittade en tomte som jag önskade mig. I år var det entré till själva julmarknaden som bestod av mycket mat, godis och lotterier. Dock inte lika mycket som förra året. De hade å andra sidan en labyrint av snöfyllda granar som ledde till jultomten där barnen fick skriva önskelista och lämna över. Maken köpte sig en påse glögg med många flaskor. Så han lär få dricka glögg tills det rinner ur öronen. Eller så får några flaskor bli julklappar.


Därefter raka spåret till Netonnet i Kalmar. Maken skulle handla en repeater. Blev visst dammsugarpåsar, lite godis till mig och ett par julklappar till. (Halva köksbordet är fullt med prylar som ska slås in och stoppas i julklappssäcken. ) Dammsugarpåsarna hoppades vi de var av rätt sort men hundra var vi inte. Som tur var det rätt. Sen blev det bara ett stopp till och det i Borgholm. Skulle hämta paket. Ny leksak som maken ska installera när han får tillfälle. Söndag? Hem och tömma bilen.


När väl mer parten var uppackat så klädde jag på mig igen. Behövde ca 500 steg till. Så en promenad fram och tillbaka till brevlådan skulle råda bot på det. Hmm gick visst lite vilse och tog mig en liten runda på ett par km. För fällde jag upp luvan ovanpå mössan så var det riktigt skönt ute. Kom ihåg att ta posten på vägen hem igen. Nu är första maskinen tvätt i morgon förberedd och jag är redo för tandborste och därefter kudden. Har hur mycket som helst som jag vill hinna med i morgon. Dock är tvätt, blommor, packa väskan, hämta paket, handla osv sånt jag måste hinna med. Sen skulle jag vilja hinna ta en rejäl promenad i dagsljus, baka lussekatter, bära ner ett par lådor med tomtar till, slå in paketen som inköptes idag och så finns det ännu mer som inte hade gjort ont. Men jag antar att morgondagen bara innehåller 24 timmar så jag får väl göra så mycket jag hinner. Dock täcker jag sova tills jag vaknar för nästa vecka behöver jag all energi jag kan få. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar