Öland

Öland
Solnedgång

fredag 31 oktober 2014

Intensivt fast det borde vara lugnt

Igår fuskade jag och tog en halvtimme sovmorgon. Var väldans skönt. Fast det klart, jag visste att från ca 11 till 19 skulle det i princip vara möten hela tiden. Att det dessutom kom till en hög spontana dessförrinnan gav inte mer tid tills som hade behövts göra. Har inte mått jättebra denna vecka så givetvis var det om bekymmer. Varför skjuta på sådana tills en vecka när man orkar med dem?


Jag visste också att jag skulle vara ledig idag. Jag hade haft en tom fredag denna dag en gång i början av september och tänkte nyttja den till att vara lite ledig. Så runt 19,30 lämnade jag jobbet som jag hade anlänt till runt 08,00 för att åka till huset. Jag visste att jag hade en sammanställning att göra och skicka idag.


Hmm för det första är jag förkyld så redan 02 vaknade ja och kunde inte somna om förrän runt 05. Skulle dock upp före 06 så jag kunde åka med maken in till Kalmar. Hade tid hos optikern när det öppnades där. Hade räknat ut att tiden mellan makens jobb och optikern skulle kräva en knapp timmes promenad. Om man är frisk alltså. Valde ändå att gå men betydligt lugnare. Tog ca 1,5 timme nu. Å andra sidan hann jag ändå äta frukost. Utomhus på en servering. Mycket skönt!! (Hade dock både dyna och filt för hur varmt som helst var det inte!)


Under denna promenad hann jag dessutom svara på en hel hög med mail. Fast det gjorde också att jag gick långsammare och inte behövde hosta lika mycket. Under frukosten hann jag avverka övriga samt de som hann komma in under tiden. Tom under undersökningen hos optikern hann jag avverka ett samtal och tre mail.


Var dock ett positivt besök. Inga synförändringar och ögonen mår bra. Efteråt skulle jag hitta present till brorsonen som fyller år nästa vecka. Hann hitta både den och en julklapp. I övrigt blev det inget shoppande. Hann dock med en hög med mail, sms och telefonsamtal. Skrev jag att jag var ledig idag?? Tog bussen hem och fortsatte att jobba.


Hade varit smart och parkerat bilen vid busshållplatsen så jag slapp gå 3 km till. Tur det för väl hemma var jag helt slut. Fixade ytterligare några mail, Somnade därefter för att vakna av att jobbtelefonen ringde. Var ett samtal jag hade väntat på och det var inte meningen att jag skulle sova. Somnade dock om en timme sen var det bara till att fixa till rapporten som jag visste skulle göras och skickas.


När väl den var klar jag jag mest slappat. Har liksom inte orkat att göra något. En sak är dock säker jag har inte känt mig ledig alls idag och tänker därmed inte vara utstämplad som ledig idag. Jo några timmar men inte en hel dag. Nu tänker jag gå och lägga mig. I morgon tänker jag inte göra ett skit mer än sova, tvätta och sova lite till. För det är fördelen med att tvätta. Man kan sova under tiden maskinen jobbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar