Öland

Öland
Solnedgång

torsdag 4 augusti 2016

Tillbaka till verkligheten

Eller hur man nu ska se det. Ställde ingen klocka igår. Tänkte att vi trots allt kunde sova tills vi vaknade och sedan åka. Såg med andra ord fram emot att få sova till typ halv åtta eller så. Hmm gissa vem som var vaken redan före 06. Det slutade med att vi tassade ut och hade bilen packad och klar redan 06,30 någonting. Vanans makt är tydligen stor trots att man är inne på sista semesterveckan.


Vår plan var att åka via Vadstena. Tänkte besöka Elsa Petterssons efterträdare. Synd vi inte kollade om hon hade öppet eller ej på nätet innan. Hon hade inte öppet men vi fick oss först en tur igenom gamla delarna av Vadstena och en del andra delar som man aldrig ser om gps-en hade varit rätt synkad. Och inte överlevde telefonen ända fram heller. Straxt innan dog den. Och det trots att den hade laddat hela natten samt var satt på laddning hela resan. Trodde det var sladden men när vi använde den andra telefonen och började ladda den så funkade sladden. Ett besök hos IT nästa vecka tror jag allt. Använder ju jobbmobilen som gps när jag reser i jobbet. Och ska jag köra långa sträckor vill jag gärna att den funkar. Vi passade även på att äta frukost/lunch samt sträcka ordentligt på benen.


Sen blev det till att köra lite drygt 2 timmar innan vi bestämde att vi mest troligen behövde en glass. Mest för att återigen sträcka på benen och framförallt ryggen. Sen blev det bara ett stopp till och det i Kosta. Om man skippar outleten och åker till Sea istället så finns även där en butik man kan göra fynd. Såsom t-shirts osv från 19kr. Och de håller i både färg och form trots många tvättar. Så varför inte köpa några st så man har när man behöver hålla på här hemma? Det blev en kvarts stopp och då tog det längst tid i kassan.


Därefter var det raka spåret hem till mamma och pappa för att släppa av mamma. Hon fick även sin packning inburen. Själv passade jag på att låna toaletten innan jag fortsatte mot Nybro. Hade återigen halv tank. Har tankat för knappt 900kr och då har jag full tank nu och det hade jag inte när jag tankade i tisdags. Ganska ok faktiskt. Men sen var det raka spåret hem. Tömma bilen, packa upp och sedan på med träningskläderna och ut och gå. Betydligt varmare på Öland än det var i Sandviken.


Ena mackan vi bredde och gjorde i ordning i går har fått bli kvällsmat. Den andra får bli frukost i morgon. Nu återstår att borsta tänderna och sedan sova. Tänker inte ställa väckarklockan i kväll heller. Får hoppas att jag vaknar hyfsat iaf Har jag tur hinner jag gå promenaden redan på morgonen innan det blir för varmt. Behöver även gå ner till Köpingsvik och handla. Ev behöver jag dock inte klippa gräset men det ska jag syna noggrannare i morgon. Nu ska här sovas. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar