Öland

Öland
Solnedgång

söndag 30 september 2018

När en helg är för kort

Det var den denna helgen. Jag slutade ändå typ en timme tidigare. Gick i rask takt till bussen. Hann dit och kom med. Hann även med nästa buss till tåget. Tåget tyckte dock att det var synd att det skulle gå smidigt hela vägen och var därmed över en halvtimme försenat. Sista bussens chaufför var dock snäll och lät mig åka på den förbetalda biljetten iaf. Trots att den bussen gick en bra stund innan tåget var inne. Så istället för att vara hemma straxt före 20 blev klockan 21. Men då fick det bli en färdig sallad från pizzerian.


I går var det till att få en maskin tvätt tvättad och torr innan jag kunde smita ner till Borgholm för att leta efter ostkaka. Varit skördefest på Öland denna helg och jag är fortfarande utan ostkaka. Men ett par mil blev det innan jag gav upp och åkte hem. Fixade fika på vägen hem. Väl hemma körde jag igång med att förbereda och skjutsa in två stekar i ugnen. Sen var det fika dags. Grannen med far kom och straxt därefter kom andra vänner. Bara trevligheter hela dagen förutom att jag blev utan ostkaka då.


Idag var jag uppe före 06 för att få sista tvätten tvättad och klar. Runt 9,30 blev det en tur till Borgholm för att handla det jag glömde igår. Samt en tur längs näktergalsstigen, slottsruinen och igenom slottsskogen. När jag ändå var där. Hem och fixade lite lätt till magen. När väl det var ordnat och vi var redo att ge oss iväg får vi veta att fibern skulle tydligen grävas i veckan på vår del av området så en del saker skulle vara fixade innan dess. Vi blev en del fördröjda. Det gick dock hyfsat smidigt tills vi kom till bron. När det gick fort passerade vi 15km/h. Nästan så det hade gått fortare att gå över.


Hämtade upp gardinstången till vardagsrummet sedan järnet ner till Emma för att fira att hon blev 8 i fredags. Missade dock alla andra. Nåväl presenten uppskattades. För jag fick inte ta med den tillbaka för byte. En snabb fika och lite småbus så var det till att ge sig av igen. Kom dock fram till lägenheten så pass ok att jag kunde tvätta håret redan ikväll och slipper därmed gå till jobbet med blöt hår. Straxt dags för sängen men det känns just nu som om jag hade behövt en helg att vila upp mig på. Bara 5 dagar kvar. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar