Öland

Öland
Solnedgång

söndag 18 maj 2014

Äntligen

Börjar jag må en anings bättre. Jobbade i fredags och var helt slut när jag slutade. Men maken hämtade mig på jobbet och jag kunde sova hela vägen till stugan. Eller sova och sova. Maken skulle prata hela vägen, Men jag fick nästan vila lite.


Ett kort besök hos min bror blev det. Hade fått hem liten kattfröken samma dag. Nalle fick gå kopplad inomhus tills han och kissen hade bekantat sig. Detta gjorde dock att vi kunde ta en liten tur när vi kom. Nalle skäller nämligen tills jag tar han i kopplet och går ett varv runt huset. Det började med att jag tyckte han kunde vara tyst. Och nu skäller han tills vi går ut.


Fick handla lite i Köpingsvik så vi hade lite att äta. Dock gick jag och la mig när vi väl var framme och väskorna var uppackade. OK körde igång första maskinen med tvätt också. Men den sköter ju sig själv. Maken gick in till grannen.


Igår hade vi id för klippning i Kalmar. Gick bra för mig men makens frisör försov sig. Och när hon väl dök upp var det bästa kunds tur. Dock tog min frissa och klippte honom. Hon har semester om 8 veckor när det är dags igen. Men hon börjar jobba redan vecka 32 och då har jag semester. Bokade en måndag. Blir 11 veckors väntan. Ska bli intressant och se om jag fixar det utan att klippa lite i det själv.


Därefter tvättade vi min bil. Eller maken gjorde så passade jag på att sola. Vädret var toppen. Soligt, varmt och helt underbart. Därefter ett varv i Borgholm. Var motor och crusing. Dock var crusingen inte förrän på kvällen. Bilderna kommer från aningen rundan mitt på dagen eller från kvällen. Fina bilar att ta bilder på. Klart vi var där på kvällen också. Dock var vi i stugan några timmar. Maken bytte däck på min bil och jag sov. (Tvättmaskinen och tumlaren fick jobba lite också.)


I normala fall brukar jag frysa när crusingen pågår. Igår fick jag ta mig jackan. Det var för varmt. Fick ihop några hundra bilder så nu kan det bli några inlägg med bilder därifrån. Träffade en del gamla kollegor. Alltid trevligt. Såg en del andra gamla bekanta som jag inte har sett på många år. Då talar vi om 10 till 30 år. Innebär detta att jag börjar bli gammal? Eller är det bara tiden som går? Hmm känns mest som det sista.


Väl hemma igen var jag helst slut. Lika trött när jag vaknade i morse. Fast det klart, det har regnat hela dagen så jag kunde lika gärna ha sovit mig igenom dagen. Dock skulle vi till mina föräldrar. Liten byamarknad där idag. Regnade en massa så det blev bara ostkaka inköpt. Lilla Emma var hos mormor och morfar. Men de kom från marknaden när vi skulle dit. Emma hade efter mycket om och men låtit mormor köpa ett armband till henne. Hon tyckte hon hade hemma så inget behövdes. Sparade med andra ord sina pengar.


Blev dock en dryg timma hemma hos föräldrarna. Maken fick kaffe, själv föredrar jag vatten och Emma fick saft. Lilla fröken och jag blandade fikabrödet med vindruvor. Lite nyttigheter kan man ju behöva. Emma's största bekymmer var att det var länge sedan jag hälsade på. Dock ska vi träffas på samma ställe nästa söndag. Så helgen därpå får jag försöka få ihop det med syrran. Inte ska stackarn sakna sin moster så.


Nu har vi varit hemma ett par timmar och med tanke på att jag ännu inte är helt ok så är det lika bra att lägga sig tidigt så jag orkar jobba i morgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar