Öland

Öland
Solnedgång

lördag 2 mars 2013

Fina vägar?

Läst om någon som tyckte snön var så skit att det var trist att se den. Hmmm här har vi andra problem. För det första har vägen nätt och jämt varit plogad i vinter. Dvs det har konstant varit en isskorpa på några cm. Snön har de dessutom plogat upp på trottoaren.


Vart ska man då gå någonstans?? Jo på vägen. Som har en hastighet av 50km/h. Har man då vinterdäck kan man ju dundra på i denna hastighet. Vad då att det går folk på gatan? De ska ju gå på trottoaren. Som inte har varit tillgänglig. Suck.


Ok ska jag vara rättvis så plogade de inte upp snön på trottoaren förrän i år. Men fastighetsägarna har ändå inte skottat dem. Jo de längst ut på gatan. Dvs de som bor i hörnan till den lite större gatan. Man har knappt kunnat gå där ändå. Ibland har jag försökt men risken att trilla har då känts för stor.


Bilderna tog jag i onsdags em. (Inte den sista den tog jag förra sommaren men vägbilderna.) Allt det blöta på vägen var is en halvtimme senare. Då var inte vägen heller rolig att gå på. Och så anses det vara nyttigt att vara ute och motionera. Men var?

2 kommentarer:

  1. Här har kommungubbarna sagt att vi behöver inte skotta bort det som plogas upp på trottoaren, men däremot det som kommer uppifrån ska bort. Konstigt resonemang. Det mesta plogas upp från gatan. Nu brukar vi i alla fall försöka hålla rent om det inte blir alldeles för mycket så trädgårdstraktorn inte orkar.

    SvaraRadera
  2. Vi har haft rena isgatan på vår framfartsväg och gårdsplan. men nu har det töat bort.
    Kram

    SvaraRadera