Öland

Öland
Solnedgång

lördag 9 september 2017

Fullt upp lördag

Men nästan bara med trevliga saker. Började med att jag vaknade straxt före 08 av mig själv och steg upp med en gång! Körde igång tvättmaskinen och tog maken med till affären. Handlade mest till ungarna för att vara helt ärlig. Sen hem och packa upp. För att åka ner till Borgholm och förnya lottot innan dragningen nu ikväll. (Dock ringde inte svenska spel för det!)


Hem, fixade tårtan och passade på att ta mig en macka under tiden. Lagom när tårtan var klar om lillfia med bror och far. Sen kom föräldrarna tätt följt av Emma med familj och sist kom min äldsta lillebror. Såg till att barnen fick korv med mos innan vi började på kakor och tårta. Massa prat och lite bus blev det. Lärde lillfia att klättra på stegen upp till överslafen på gästsängen. Tyckte både jag och hon var kul men inte hennes far. Han är lite känslig ibland. Det som är så kul att klättra.


Efter några timmar fick de plötsligt bråttom och åkte hem hela högen. Att lillfia skulle hem var det ingen tvekan om. Hon var skittrött. Skulle tro att hon sov innan de hann ut på vägen. (Fast först smet föräldrarna. Det var något om att Smulan lågensam hemma....) Denna gången var det bara Emil som glömde hälften. Men hans far lovade att de skulle återkomma för jag behövde inte skicka upp sakerna. Men jag ska nog fråga om jag inte ska lämna in dem hos mamma och pappa på vägen.


En runda till blev det till Borgholm. Skulle egentligen ha hjälpt till med en raid men det blev inställt så i stället handlade det jag glömde för att kunna göra djungelkyckling. Vilket det blev till middag. Fick ihop ett par matlådor till mig och en stor burk till maken. Sen om han delar upp sin burk på 2 eller 3 gånger är upp till honom. I morgon blir det köttfärslimpa om jag inte ångrar mig. Behöver dock några potatisar till mig. Men det är inte morgondag än så jag hinner ångra mig många gånger.


En tur till grannen blev det också. Och förutom att låta diskmaskinen jobba ett par gånger så har jag inte gjort mycket mer. I morgon hoppas jag på en anings bättre väder. Skulle behöva gräva ner lite växter. Och som vädret varit den här veckan så lär jag inte behöva bekymra mig om vattningen. Jo jag hann med torghandeln också i morse. Tomater, hallon, morötter och plommon blev det idag. Så i morgon blir det till att äta tomater och plommon. Vill ju helst äta upp dem så jag slipper kasta. Men först ska denna dag avslutas och jag sova. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar