Öland

Öland
Solnedgång

torsdag 21 september 2017

Ett ryck i trädgården

När det regnar lite lagom mycket och man har en gräsmatta som är tjockare än tjock och högre gräs än lovligt blir det tungt och jobbigt att klippa den. I helgen som gick gjorde maken ett nytt försök. Fast det knappt hade regnat alls var den fortfarande för blöt kunde vi konstatera. (Känner vi någon som har några getter som är hungriga?) Fick bli så här denna helgen:


Söndagen var vi och fixade 8 säckar jord och kunde plantera helgon örten jag fick, salvian och nejlikorna jag hade i två av krukorna. Rävrumporna fick jag kasta för de hade drunknat! Maken fick gräva det mesta medan jag bar jordsäckar, krukor osv. Sedan fick vi hjälpas åt att hiva i den gamla jorden i skottkärran. Här är resultatet för helgen som var:




Återstår gör att plantera lavendel, gräs, den blåa blomman (vad det nu är) och snygga till runt det stora gräset som  för övrigt har fina vippor just nu. Dalian ska man plocka in och vinterförvara om jag har förstått saken rätt? Fast den får stå kvar ett tag till. Tycker den är fin där den är. Dvs detta:




Lite uppehåll i helgen och gräset blir fixat iaf. För det kan jag själv om maken har andra planer och inte har möjlighet att hjälpa mig. (Och vädret tillåter. Kan man få vackert väder i helgen tack?)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar