Öland

Öland
Solnedgång

lördag 8 april 2017

Vilsam dag?

Gårdagen skiter vi i. Min dag var bara bättre än de som befanns sig huvudstaden. Jag lät bli både nyheter och tidningar. Efter att ha lyssnat på radio i två timmar. Inte för att jag är oberörd men jag kan inte göra så mycket härifrån iaf. Inte blir det mindre hemskt oavsett om jag bevakar alla nyheter och tidningar stupalöst. Så jag gör som strutsen.


Sov lite för länge idag. Eller jag var uppe som om jag jobbade och körde igång tvättmaskinen. Hann göra den första igår. Drack lite och gick och la mig. Sen sov jag för bra. Måste ha stängt av larmet också för det vet jag att jag hade på. Men sen gick det undan. Dammade, plockade fram påskpyntet, spred ut en del osv. Lurade ut maken och mötte herrarna Chippen och Egon utanför. Mutade dem bara lite.


Vattnade min pallkrage med jord och följde därefter med maken till Borgholm för att köpa gräsklipparbensin. Han åkte hem och klippte gräset. Jag gick ner till Borgholm, tog ett varv och gick sedan hem. Det är 7km mellan huset och kyrkan i Borgholm. När jag hade gått 9 km hade jag bara kommit till Köpingsvik. Följer man vattnet är det tydligen mycket längre. Dock vågade jag inte göra det hela vägen. Köpte en flaska vatten i Köpingsvik, ringde hem och talade om hur långt jag kommit sen gick jag hem.


Väl hemma blev det till att se till att kycklingen kom in i ugnen, plantera mina lökar, fixa den numera torra tvätten, olja trappen så långt oljan räckte osv. In och fixade till grönsaker, ris och sås. Blev några matlådor också. Både till maken och mig. En tur till Ica och handla lite mat. Sen hem och ut på promenad igen. Denna gång med sällskap. Maken har börjat att plocka ut lite trädgårdsmöbler. Sitta ute till påsk?


Varit ett riktigt bra väder idag. Helt underbart. Hoppas det håller i sig i morgon också. Behöver mer olja sen kan jag göra trappen klar. Eller måla ovansidan klar samt en gång till. Hinner den torkar ska jag ta sidorna och ramens undersida. Tänkte ha lite sällskap fast på håll. Hoppas att det ska bli roligare då. Sen hoppas jag att Chippen och Egon tycker vår gräsmatta är lika bra som deras. Blir några promenader med dem också. De är just nu nattade och jag hoppas de sover gott till i morgon. För nu ska jag sova. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar