Öland

Öland
Solnedgång

lördag 22 oktober 2016

Nog är det höst alltid

Nu är det ingen tvekan längre. Det är verkligen höst. Mörkt när man vaknar, grått mest hela  dagarna och en massa regn. Så även idag. Eller värre idag. Innan har man kunnat gå ut och gå rätt länge utan att bli blöt även om man varit rejält fuktig innan man kom in. Idag var man dyngsur efter 1200meter. Men för att börja från början. Var jag rejält trött när klockan ringde. Stängde helt sonika av den och steg inte upp förrän en halvtimma senare. Dock var det precis lika grått och trist då också. Planen var att gå upp när klockan ringde för att ta promenaden redan då. Nu ville jag vänta en stund tills det slutade regnar,


Kom till slut upp och kom i ordning. Passade på att renbädda sängen. Glömde dock köra igång tvättmaskinen så det får jag göra i morgon. Därefter blev det en tur till Borgholm. In på bolaget och hämta whiskyn jag beställde till maken. Han skulle ha whiskyprovning nu ikväll så den skulle då provsmakas. Därifrån till Ica och handla mjölk och grädde. Mjölken till maken och grädden till middagen. Ok jag ska ha hälften av mjölken till bullarna som ska bakas i morgon. Blev ingenting bakat idag. Dock blev det städat. Passade på att sortera bort en del som inte längre finns kvar. Har även gått igenom alla bilder på servern från 2003 tom januari 2009. Var en del som numera är kasserade. För dålig kvalité. Bara döttrarnas kvar men dem får de själva kolla igenom.


Lagade fläskfilé och ris till middag. Dvs till mig för maken åt bara fläskfilé med de tillbehör som fanns förutom riset. Sen var det till att duka och fixa till för kvällen. Fick frågan av min ena bror om att låna min laptop en vecka.Han skulle iväg i jobbet från måndag morgon till fredag. Ville ha lite koll på omvärlden iaf. Då jag själv är iväg onsdag och torsdag med förberedelser på tisdag kvällen och vara tokslut på fredag kvällen tyckte jag det var ok. Han behöver alltså inte heller köra direkt hit och lämna tillbaka den när han kommer hem sent på fredag. Lördag ska vi klippa oss så halva dagen lär försvinna. Han har därmed varit här och lånat den. Bloggen kan jag skriva från makens laptop eller mobilen. Och i övrigt lär det bli en internet fri vecka. Kan bli intressant.


När han skulle åka hem skulle vi kolla om han fick in en byrå jag lovat hans sambo i bilen. Det gick utmärkt så där med vi av med lite till. Passade på att låna ut ena resväskan. Den kommer dock i retur men tills dess är även den borta. Jag gick ifrån förrådet och hem fast det regnade. Bror min frågade om jag verkligen skulle gå men jag behövde röra på mig. Det är exakt 1200 meter hem men man hinner bli blöt som en dränkt katt. Hade planer på att gå hela dagens promenad när jag ändå var ute men fick gå hem och byta skor, strumpor, byxor och jacka.


Efter att ha fått på mig torra kläder tog jag ett par torra skor, varm tröja som var makens och regnponchon så tog jag min promenad. Det är rätt mörkt halv åtta på kvällen. Regnar det så blir det inte ett dugg ljusare. Det blir heller inte bättre av bilarna som har svårt att förstå att man ser extremt lite när de kommer med helljus och extra ramper med lampor på. Vet inte riktigt hur mycket reflexer man ska ha på sig för att de ska blända av. Ibland funderar jag på att blända dem med ficklampa. Kanske lite barnsligt men bara för att visa hur väldigt irriterande det är. För jag syns tydligen inte med skor som har reflexer, byxor med reflexsömmar (idag hade jag dessutom ett reflexband runt vaden ) och reflexväst. Tom regnponchon har påklistrade reflexer. Hur mycket behövs egentligen?


Nåja jag kom hem och hade alla mina steg. För övrigt bländade faktiskt alla utom en av i god tid så man hann få med sig ögonen också. Det tackar jag desto mer för. Dock var både byxor, skor och strumpor blöta. Dags att ändå skaffa gummistövlar. Eller finns det galoscher för gympadojor tro? För då vill jag hellre ha det. Men tills vidare tror jag att jag ska spraya mina träningsskor och hoppas det räcker långt. Kanske skulle ta träningsbyxorna också. Dock får det bli i morgon när skorna har torkat. För nu behöver jag sova. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar