Öland

Öland
Solnedgång

fredag 21 oktober 2016

Ledig dag

Då maken skulle vara på sjuka huset idag så var vi båda ledig. Det var därför vi åkte hem redan igår. Blev lite sent igår för jag slängde in en maskin tvätt och jag ville inte lägga mig så länge torktumlaren var igång. dock vek jag inte ihop den torra tvätten förrän idag. Men sent blev det. Blev inte många minuter skönhets sömn. Men vi kom upp och maken kom till sjuka huset i Kalmar. Var dessutom klar väldigt fort.


Inköpsrunda i Kalmar innan hemresan. Parisare från Ekelunds, och ett målar set från Rusta sen ett stopp i Köpingsvik och lite mer fikabröd. Hemma så har det bakats bondkakor, chokladbröd och kolakakor. Maskin nr 2 har tvättats, torkats och hopvikt och lagd där den ska vara. Eller den som ska till lägenheten ligger i en pappkasse men hopvikt. Baket var inte klart förrän 17 så middagen var inte klar förrän 18. Hade visst glömt frukost kom jag på.


Blev en tur till affären också. Maken behövde mer mjölk och jag behövde nötter om jag ska kunna baka nöt rutor i morgon.  Blev visst lite till så i morgon blir det fläskfilé om det blir som tänkt. Blev bara karré med sötpotatis idag. En matlåda till mig och en till maken när han nu vill ha den. Hoppas att få ihop en i morgon också. Eller tom fler. Jag skickade maken hem med bilen så gick jag. Man får inte ihop så mycket steg med att baka. Dock räckte inte det utan jag fick ta med maken med ut på en timmes promenad till. Men nu har jag fått ihop dem.


Väl inne så var det till att hänga jackan på tork. Regnade visst lite men vatten dör man inte av så vi gick vidare. Jag har också packat ihop 3 burkar med kakor och stoppat i frysen. Och fyllt plåtburken med kakor till jobbet. Förvisso är kontoret mest tomt kommande vecka men fördelen med dessa kakor är att de håller. Men nog om det. Nu är det dags att sova för i morgon behöver vi besöka Borgholm och bolaget. Hämta flaskan jag har beställt till maken. Sen behöver vi bara hitta en plats åt den. Dekorera med den? Får sova på saken. God natt.

2 kommentarer:

  1. Mmmm... Det doftar så gott av nybakt när man bakar. Har jag för mig.... Bakar inte så ofta...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar att baka bara jag slipper äta så mycket....

      Radera