Öland

Öland
Solnedgång

söndag 9 oktober 2016

En något bättre dag

Iaf om vi ser till vad som blivit gjort. Var vaken före väckarklockan men steg inte upp. Men gjorde det straxt efter klockan hade ringt. Började med träningskläderna och ca 20 min senare var sängen bäddad och jag påklädd för promenad. Det var väldigt mörka moln så jag tog träningsjackan som inte är så väldigt varm under min regnponcho. Maken tog bara en något tjockare jacka med litet tätskikt. Förvarnade om att det var skogen och runt Hörninge som gällde för min del.Det regnade endast mycket lite och man kände det knappt den stunden det varade. Dock kändes blåsten desto mer så nästa helg ska jag leta rätt på en mössa att ha på mig. Lånar en av maken tror jag för han har flera stycken.


Väl hemma blev det frukost eller ska jag vara mer exakt så var det nog mer lunch. Vilade en stund för jag tyckte jag behövde det. Maken var inte lika säker på det så efter en stund hade han kört upp och igång mig. Men mer om det när bilderna är tillgängliga. Dock gick tiden och det blev dags för mat. Maken fick hemlagad kebab och själv lyxade jag till det med lax och knäckebröd. Till detta åt jag tomater som både luktade och smakade tomater. Med andra ord troligen svenska. Sprang runt och vattnade blommorna under tiden maten blev klar. Dock fick maken kasta bergspalmen jag köpte för ett par år sedan. Men nu var den mer gul än grön så det fick bli till slänga ut. Frågan är om inte benjaminfikusen får göra sällskap nästa helg. Bara de konstgjorda som trivs i de stora fönsterna åt söder.


Medan diskmaskinen gjorde sin del av jobbet så passade jag på att stryka upp hela högen med stryktvätt. Dvs 5 skjortor, ett par byxor (mina) och en duk. Gardinerna packade jag ner i kartongen som skickas till dottern nästa gång det ska skickas. Kan dock ta en stund då jag skickade förra paketet i torsdags. Maken passade på att packa sina väskor. Jag packar ner de kläderna jag ska ha med mig allteftersom de blir rena och torra. Hade bara datorn kvar att packa ner. När diskmaskinen var tömd och klar var det bara att fylla bilen och köra. Kom dock inte långt innan maken kom på att glasögon kanske kan vara bra att ha.


Bara att vända och hämta. Vi har makens bil denna vecka. Bara ett bekymmer litet bekymmer med den för tillfället. Den har ett värmepaket som behöver lite omvårdnad eller bytas ut. Den är lika varm som bubblorna var en gång i tiden på vintern. Dvs inte alls. Men vi kom fram till slut. Rätt skönt att komma ut i värmen. Nu är väskorna uppburna och merparten uppackade. Jag behöver dock kolla resväskan i morgon bitti så jag inte har glömt något viktigt. Men jag tror att det bara är körkortet som ska behöva flyttas över. Blir till att stiga upp före maken så jag hinner. Först ska jag dock sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar