Öland

Öland
Solnedgång

tisdag 4 oktober 2016

Då var sista dagen slut

Eller iaf nästan på denna ledighet. Jag skulle sova länge eller iaf till 08 var planen. För jag behövde fixa lite samt flytta bilen helst före 10. Hmm vaknade före 05 och kunde inte somna om. Klockan 09 var armbandet laddat, internet utforskat och de flesta internettidningar lästa. Klockan kvart i tio gick jag ut till bilen men backade fort in. Fick gå ner till källaren efter höstjackan. Det har inte varit någon direkt värme ute idag.


Körde bort och ställde bilen på jobbet. Passade på att bjuda kollegorna på lite kakor samtidigt som jag meddelade att de bara såg i syne för jag var inte där. Därifrån gick jag mycket tacksam över jackan. Tog en runda runt affären och köpte lite frukost. Passerade blomsteraffären och blev med en bukett med höstblommor. Gick runt källaren och förrådet för att hämta två kassar med böcker. Sen var det bara att ta alla 78 trappstegen upp till lägenheten. Man kan kasst konstatera att bra kondis är en bristvara.


Såg till att vila lite (läs börja andas), åt en macka och packade upp böckerna samt sorterade in dem i bokhyllan. Sen tog jag på mig igen och gick bort till kompisen i andra änden. Men innan dess fick jag se till att de som hade gillat min bild under utmaningen accepterad fick ett litet meddelande om att de också skulle lägga ut en bild på sig själva från den gamla goda tiden. Sen gick jag. Inte närmaste vägen men jag ska ju ha ihop minst 13500 steg och helst 15000steg. Det gäller att man knata på. Köpte lite gott till vovven. Är populär även utan men idag var jag oemotståndlig. Fick våffla och te samt en bra stund med allmänt prat.


Maken pratade om att komma med det tidiga tåget så jag såg till att vara hemma tills det skulle komma in. Hmm han tog det vanliga tåget. Nåväl jag hann hämta upp en påse till och packa upp. Innan jag mötte honom. Han tyckte det var varmt i helgen och hade därmed kläder för några grader till. Fick bli en tur till klädaffären och införskaffa en långärmad tröja samt ett par t-tröjor. Köpte utan att prova med de satt bra. Hem och äta lite. Fick med ytterligare en påse som blev uppackad och insorterad. Nu ska alla böcker vara på plats.


Sen tog vi på oss kläderna och gick till kompisarna i andra änden. Blev en del prat till innan vi fick skjuts tillbaka. Maken konstaterade att det var kallt. Annars hade jag nog helst velat gå. Nåväl jag får väl ta ett extra varv i morgon eller så. Nu är vi hemma igen. Maken har packat resväskan inför sin lilla tjänsteresa i morgon till Frankrike. Och själv har jag plockat fram kläder tills i morgon. Maken stiger upp efter mig i morgon men jag kan trots detta sova lite längre än när han stiger upp före mig. Jag hoppas dock att jag iaf får sova hela tiden fram till väckarklockan ringer i morgon. För då kallar jobbet åter igen på mig. God natt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar