Öland

Öland
Solnedgång

fredag 6 maj 2016

Hyfsat grinig dag.

Kom upp och hann till besiktningen i tid. Fick blanka papper och behöver inte göra om det förrän 2018. Gör inte ont. Sen får jag nog byta bil. Rätt skönt att inte behöva besikta bilen varje år, En tur till Kalmar. Trafiken har ökat på ön kan jag meddela efter den turen. Tyvärr även chaufförerna som borde hålla sig borta från att köa också. 50-70 på 90 väg. Kör ut framför för att sedan lägga sig i 60 på 90 väg. Eller vägra köra om traktor. Är väl ok om det gäller en bil efter men när vi pratar ett 10 tal är det inte lika enkelt längre med möten. En eller två går bra men inte fler. Eller de där som prompt måste om fast det är 10 bilar före och heldragen linje. Nåja såg ingen olycka iaf.


I Kalmar blev det beslag, silvertejp, kexchoklad, morakniv och skruvdragare. Maken blir grinigare för var affär vi kom in i. Skulle haft kaffe också men den butiken hade inte hunnit öppna så någon irish cream kaffe blev det inte. Får bli nästa gång. Väl hemma fick det bli frukost. Sedan var det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.


Maken på sitt håll och jag på mitt. Hann med en del av min planerade del. Vad maken hade planerat vet jag inte. För vad jag än gjord och hur jag än gjorde det skulle det helst ha varit annorlunda gjort. Han var rätt billig ett. tag. Vad är det för mening att jag gör det jag klarar av om det ändå ska vara gjort på hans vis och mitt inte duger?


Vädret var helt underbart idag också. Arbetat i linne och korta byxor. Dock syns ingen färg till. Har fått ytterligare lite fjärilsbuskar klippta. Har fortfarande många kvar. Men en del buskar är enklare att klippa än andra. Hade nog hoppats att jag skulle ha hunnit med en buske eller två till. Nåja får bli i morgon eller söndag. Fr i helgen vill jag ha dem gjorda.


Var chaufför åt maken och grannen. Mellan lämning och hämtning passade jag på att ta min promenad och köra en maskin tvätt. Dock hann jag inte gå den längre rundan för så mycket tid hade jag inte men fick ihop stegen iaf med lite överskott. Med tanke på smärtorna i ryggen idag så är jag nöjd med de stegen. Nu ska jag straxt krypa ner för i morgon var det visst områdesstädning. Tänkte gå dit och väsa lite över min numera mycket fult klippta björk. Tänkte meddela att jag vill veta i oktober/november hur mycket som måste bort innan nästa vårstädning. Så kan jag genomföra den beskärningen själv senast i februari. Vilket björken föredrar. Nope bäst att lägga sig annars reatr jag upp mig igen. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar