Öland

Öland
Solnedgång

måndag 4 januari 2016

En ledig dag

Började dagen med att makens ringde redan klockan 06. Usch vad jag  muttrade då. Men sen ringde min en timma senare. Fanns en tid att passa. Klockan 10 packade vi bilen. Fick in en del vi inte trodde men inte en sak som vi hade hoppats på. Sen var det bara till att köra till Karlskrona och makens dotter.

Först skulle dotterns sambo's lägenhet tömmas. Den blev nästan tom. Men fy vilken trappa eller mer exakt trappor. Var tre stycken och jag fixade inte mer ett par gånger innan jag var tvungen att vila mellan varven. Ingen hiss där inte. Lite blev kvar att hämta men det mesta skulle kastas, därefter till nya lägenheten. Gick betydligt fortare att tömma bilarna och få upp det i nya gemensamma lägenheten. Allt det tog typ 2 timmar.

Därefter var det dotterns lägenhet. Var lite småstrul innan vi kunde flytta bilen och få den precis utanför porten. Hon hade bara två trappor men med höga steg och så smal att man inte såg var man satte fötterna. Riktigt otäck att gå i. Bar ner en kartong sedan tog jag över rollen att stuva lastbilen. Höll en rätt varm länge. Mot slutet var det dock lite småkyligt. Och lite blev kvar även här men det måste monteras ner för att få ner det för trappen.

Vi beslöt oss för att tömma bilarna igen innan vi skulle äta. Jisses vad det gick undan nu. Alla var vi både trötta och hungriga. Blev hämtmat dock släppte vi av sambon i hans gamla lägenhet och så for vi andra och beställde. Tillbaka och plockade upp sambon med katt och lite annat som behövdes. För att återgå till att hämta den beställda hämtmaten. Klockan 19 var vi färdigätna och en soffa fanns monterad. Bara att åka hem.

Jag hade inte fått ihop tillräckligt med steg så väl hemma var det till att byta om och gå ut en runda. Och detta trots att det snöade. Sopade dock innan jag började gå och fick göra om det efter rundan. Blev en halv runda men lite måtta får det allt vara och dessutom hade jag fått ihop stegen. Hann inte mer än in och ta av mig allt det blöta innan jag borde ha borstat av trappen och gången in igen. Men nu får det vänta tills i morgon. En sak är dock säker, jag vet inte om det var detta jag räknar som semester? Men nog katten måste det ändå räknas som ett hyfsat pass på gymet?

Så var det dags att lägga sig. Hoppas komma upp hyfsat tidigt i morgon också.Säger därmed tack för idag och god natt.

2 kommentarer:

  1. En flytt måste absolut räknas som ett gympass!! Heja dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör iaf ont i några muskler idag. Eller beror det kanske på att jag fick pulsa i snön?

      Radera