Öland

Öland
Solnedgång

fredag 15 januari 2016

Den var ju borta!

Ja iallafall nästan.Och då tänker jag på snön. När vi lämnade huset i söndags fanns det 2-3 dm med snö nu fanns det bara isfläckar på vägen. Fast de är å andra sidan desto större och hårdare = väldans halt. Men om vi ska början dagen med från morgon så kom jag upp en anings senare än tänkt. Fick ju skjuts av maken så jag var ändå en halvtimme tidigare på jobbet.


Det har varit en väldans fin men kall dag idag. Nästan så man funderade på att ta ledigt och njuta av solen. Kylan hade jag nog inte njutit så mycket av men solen. Hann med merparten av det jag skulle och var i det närmaste klar när maken hämtade mig. Men jag hade inte många steg.


Ett snabbt stopp i Lessebo för att se till att få lite i magen och köpa lite dryck. Maken hade lämnat sin vattenflaska i bilen i söndags så den gick inte att dricka. Med -12° ute var det en enda isklump så det blev nya flaskor med vatten också. Sen raka vägen hem. Hann ända till Kalmar innan det var mörkare än ljust. Och väl på Ölandssidan kan man nog räkna det som mörkt.


Efter att ha packat upp och kört igång tvättmaskinen, tänt en brasa osv så smet maken in till grannen för lite kaffe och nån film. Själv väntade jag in att tvättmaskinen blev klar så det kunde hängas upp osv. Därefter tog jag på mig och gick ut. Promenerade i en dryg timme och hade därmed fixat både dagens mål och hela veckans mål. Maken mötte mig när jag hade ca 100 m kvar.


Nu är det dags att avsluta dagen för att orka med morgondagen. Som är helt oplanerad så här långt. Vad det blir av den det vet jag först i morgon vid denna tid. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar