Öland

Öland
Solnedgång

fredag 1 januari 2016

Årets första dag

Den har nu passerat. Hade planer på att summera ihop året som varit men så kom jag på att det var ömsom bra och ömsom bara slit men på det hela ett hyfsat ok år. Och det kan man ju inte göra ett helt inlägg om. Så det lär inte bli något iaf inte idag.


Vaknade hyfsat tidigt och var ur sängen en timme tidigare än igår och då kom jag inte i säng förrän runt 01,30. Hoppas komma i säng snart så jag kan komma upp ytterligare lite tidigare. Blev en promenad tidig eftermiddag eller kanske mer exakt efter lunch. Det blev dock inte en líka lång runda som igår.  Det blev skogen och en runda ibland alla husen som ligger utslängda lite här och där. Dessutom var det inte lika fint som igår. Och blåste kallt gjorde det fortfarande.


Fick för mig att jag skulle testa och göra dajm mousse. Behövde dock lite mer grädde. Tog en stund att röra ihop men var hyfsat enkelt att göra. Har testat lite idag men det var väl sött. Får vi besök i morgon så lär de få provsmaka ca dubbelt mot smakportionen maken och jag delade på idag. I receptet stod att man skulle ha mjölkchoklad. Funderar på om man kan byta ut den mot mörk choklad. Tror jag ska testa det någon gång. Eller så hoppas jag det inte smakar lite sött i morgon.


Hunnit tvätta 2 maskiner idag. Bla min vita jacka som jag inte fick ren efter att fått ett barnvagnshjul skavt mot ärmen på bussen. De skulle prompt ha in barnvagnen där framme och bära den igenom bussen i stället för att be busschaffisen öppna den bakre dörren. Som Ni kanske förstår tyckte jag inte om denna idé. Hade ju gärna haft jackan något år innan jag fick den förstörd. Men men får väl leta rätt på en ny eller använda denna hemma och ha en annan när jag behöver ha en snygg jacka.


Till middag blev det rester ifrån igår. Och trots att jag inte ens hälften mot igår blev jag väl mätt idag också. Passade dock på att handla så jag kan göra en paj till. Blir perfekt i matlådor till jobbet om inte annat. Fast i morgon tror jag att det blir hemma gjord pizza. Behöver tömma kylskåpet. Lite väl mycket i det just nu. Frysen också för den delen.


Målat en del idag har jag också hunnit med. Blev klar med en och hann göra en till samt påbörja ytterligare en. Rätt kul ibland men om det blir bra låter jag ligga i betraktarens ögon. Har även tagit ytterligare en promenad med maken. Så idag har jag fått ihop mina steg och lite till. Tror det får bli två promenader i morgon också.

Nu är det dags att sova om jag ska komma upp ännu tidigare imorgon. Säger därmed god natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar